Copy
View this email in your browser
Ett nytt brev                   

Hej på er! Det är Louise Morberg här som skriver. Jag tror att jag har träffat de flesta av er vid det här laget, men kanske inte alla. Jag anställdes hos Riksteatern Väst 1 maj 2016 för att jobba med publikutveckling och turnéläggning. Nu har jag snart jobbat ett år och det har varit en bra startsträcka för att förstå hur Riksteatern fungerar på de olika nivåerna och vilka behov som finns. Jag tänker att ni säkert är nyfikna på vad jag gör inom denna tjänst och tänkte därför börja ett eget litet nyhetsbrev med saker som rör publik och turné. Här kommer alltså ett första sådant brev med info om vad som är på gång.
                                                      
 
Kartläggning av publikarbetet

I höstas påbörjade jag en kartläggning av hur publikarbetet ser ut hos er riksteaterföreningar. Detta arbete avstannade något när fokus övergick till att planera Scenkonstdagarna, men jag kommer nu att fortsätta kartläggningen. Kartläggningen går till så att jag ringer upp ordföranden i föreningen och går igenom ett antal frågor. Detta är en grund för att jag skall kunna se vilka behov som finns hos respektive förening och kanske hos alla föreningar i stort, så att jag skall kunna hjälpa er i ert fortsatta arbete.

Föreningar jag pratat med hittills:

- Gullspångs Riksteaterförening
- Riksteatern Skövde
- Ale Riksteaterförening
- Uddevalla Riksteaterförening
- Åmåls Teaterförening
- Trollhättans Teaterförening
Bokning för turnéläggning

För första gången finns tjänsten hos oss på Riksteatern Väst att samordna turnéer för teaterföreningarnas beställningar av de fria grupperna som deltagit på Scenkonstdagarna i Borås och Helsingborg. Det är jag som ansvarar för turnéläggningen.
 
På vår hemsida finns ett formulär ni fyller i för att beställa. Boka föreställning genom att klicka i rutan för den föreställning ni vill boka. Kryssa inte i rutan för en föreställning som ni inte är säkra på att ni vill boka! Jag kommer att sammanställa alla bokningar och höra av mig till er efter deadline. De föreställningar som får minst tre bokningar kommer att turnéläggas för hösten -17 och våren -18. Deadline för bokningar är därför 31 mars!

För att komma till bokningsformuläret klicka här
My Little Allsång

Jag skulle vilja tipsa om föreställningen "My Little Allsång" som var med på Scenkonstdagarna. Det är en föreställning som ni kan nå en yngre publik med! Josefin "Josefinito" Johansson som gör föreställningen har en fanclub som följer det hon gör. Hon är stå-uppare, komiker och artist, har lett bejublad allsång i Malmö och Lund genom åren och setts i program som Allsång på Skansen, Så ska det låta, Dobidoo, Kändisbarnvakten och Intresseklubben.

Föreställningen kostar 16000 och kräver endast en projektor och två mickar! Får vi till en turné i Väst går säkert gagepriset att förhandla.

Läs mer om föreställning här

Gemensamt biljettsläpp!

Med facit i hand kan man se att ju tidigare vi släpper våra biljetter desto bättre går biljettförsäljningen! För att ännu fler scenkonstälskare ska kunna ta del av vår fullspäckade höstrepertoar planerar Riksteatern att gå ut med ett gemensamt biljettsläpp den 2 juni, några dagar efter att repertoaren har släppts till pressen den 29 maj. Det här är givetvis inget vi kan göra på egen hand. Vi når bäst resultat om din riksteaterförening vill vara med och delta i biljettsläppet!

Med ett gemensamt biljettsläpp får höstrepertoaren mer uppmärksamhet både på lokal och nationell nivå. Och bäst av allt, din förening får större synlighet och en rejäl skjuts i biljettförsäljningen. Vi erbjuder din förening press- och marknadsföringsstöd samt ser till att sprida information om det gemensamma biljettsläppet till press och i sociala medier. För att det ska lyckas behöver din förening se till att information om biljetter och bokning finns upplagt på din förenings profilsida på tf.riksteatern.se. Finns information där syns den även på riksteatern.se och föreningens hemsida.

Vill din förening vara med? Anmäl er genom att klicka här innan den 17 april. Alla som anmäler intresse kommer längre fram att få mer information om hur det kommer att gå till.

Saknar din förening biljettsystem för onlineförsäljning?

Kontakta då Riksteatern Support på tel. 08-531 993 00 eller support@riksteatern.se

– skriv ”gemensamt biljettsläpp” i ämnesraden.

Föreställningar i Göteborg 

Flera av de fria grupperna i Göteborg bjuder in er riksteaterföreningar att se bokningsbara hela föreställningar!  

Nedan följer information om föreställningarna som erbjuds, samt tid och plats. Anmäl er till mig på louise.morberg@riksteatern.se  senast en vecka innan föreställning och meddela vilken föreställning samt hur många ni är som vill gå, så samordnar jag alla bokningar och återkommer till er.
Folkteatern - Här skulle vi leva, tillsammans

12/4 kl 18.30 Föreställning
Plats: Folkteatern, Järntoget, Göteborg
 

Disken vill aldrig bli riktigt ren. Hjärtat vill inte låta sig lagas. Man gör det lilla man kan. Brna behöver pengar. Olof och Gurli behöver mer än någon av dem kan säga. Vad är det för fel med att erbjuda en människa jobb och bostad och samtidigt få mer tid för varandra?

Föreställningen är en del av "Roadtrip i regionen". Läs mer här

Göteborgs Dramatiska Teater - Kentaur

24/4 kl 18.00 Föreställning
Plats: Göteborgs Dramatiska Teater, Stigbergsliden 5B, Göteborg

Fyra ungdomar möts i ett källarförråd för att diskutera det sexuella övergrepp de gemensamt begått mot en jämnårig tjej. Vem har gjort vad och vem ska bära skulden? Och vad ska de säga till polisen?

Föreställningen var nominerad till Svenska Teaterkritikers Förenings Barn/Ungdomspris 2015!

Läs mer här 

Kalendarium

31 mars, Sista bokningsdag för turnéläggning
5-6 april, Scenkonstdagar barn och unga, Uddevalla 
9 april, Regionalt årsmöte, Ulricehamn
20-21 maj, Scenkonst17, Hallunda

10-11 juni, Resa till Malmö, Dansnätverket
Pst... 

Vill du kontakta mig eller har du något du tycker att jag ska skriva om i veckobrevet? 
Maila mig på louise.morberg@riksteatern.se 

Eller ring 0766516615

Tack för att du tog dig tid att läsa!
 

Det här är ett nyhetsbrev från Riksteatern Väst. Du som får mailet finns registrerad som förtroendevald eller kontaktperson för en riksteaterförening eller ansluten förening i Västra Götaland eller har på annat sätt visat intresse för vår verksamhet.
Vet du fler i din förening/organisation som vill ha nyhetsbrevet men inte får kan ni fylla i deras uppgifter här >>>

Vill du inte ha nyhetsbrevet längre kan du avprenumerera här >>

Share
Forward
RIKSTEATERN VÄST

Johan Ahlsell

Verksamhetsledare
0761-463323
johan.ahlsell@riksteatern.se 

Sanna Nyman
Scenkonstkonsulent - arrangörs- och föreningsutveckling
070-5221260
sanna.nyman@riksteatern.se 

Louise Morberg
Scenkonstkonsulent - publikutveckling och turné
076-6516615
louise.morberg@riksteatern.se
RIKSTEATERN

Jenny Johansson

Distriktsansvarig, Riksteatern
070-6375943
jenny.johansson@riksteatern.se 
Copyright © 2017 Riksteatern Väst, All rights reserved.


Vill du ändra hur du får vårt veckobrev?
Du kan uppdatera dina inställningar eller avprenumerera på veckobrevet!

Email Marketing Powered by Mailchimp