Copy
Eikö kirje näy oikein? Katso tästä selainversio.Asiakastietojen sähköinen käsittely -lakiluonnos ei huomioi kuntoutusta

Asiakastietojen sähköisen käsittelyn -lakiuudistus on valmisteltu suhteessa sote-uudistukseen, irrallaan kuntoutusuudistuksesta. Laissa on huomioitava kuntoutuksen palveluntuottajat, jotka ylläpitävät ja edistävät ihmisten toimintakykyä. Myös ikäihmisten heikentynyt toimintakyky ja sen vaikutus sähköisten palvelujen käyttöön on ennakoitava paremmin.

Asiakastietojen sähköinen käsittely lisää tietojärjestelmien käyttöönottoa ja kehittämistä. Mahdolliset säästökohteet ja vahva ohjaus digitalisaation hyödyntämisestä terveydenhuollossa ovat tärkeitä, mutta lakia on täydennettävä kuntoutusta huomioivilla asioilla.

» Lue lisää tästä
» Alkuperäinen luonnos hallituksen esitykseksi

THL kehottaa yrityksiä liittymään Kantaan

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, THL, mukaan asiakastietolain edellyttämä liittyminen on tehtävä mahdollisimman pian. Viranomaiset seuraavat liittymisten etenemistä ja tarvittaessa ryhtyvät toimenpiteisiin, jos käyttöönottoa viivytetään tarpeettomasti.

Liitto kannustaa yrittäjiä valmistautumaan liittymiseen ja selvittämään erilaisia vaihtoehtoja ohjelmatoimittajien suhteen. Tämän hetken tiedon mukaan Kantaan liittyminen on yksi edellytys toimiessa sote-uudistuksen myötä. Löydät lisätietoa Kanta-palveluun liittymiseen kotisivuiltamme

» https://www.suomenfysioterapeutit.fi/index.php/fysioterapeutti-yrittajana/kanta-palvelut

Suomen Fysioterapeutit ry on kaikkien fysioterapeuttien ja fysioterapiaopiskelijoiden yhteinen, akavalainen järjestö.

Suomen Fysioterapeutit
Rautatieläisenkatu 6 B
00520 HELSINKI

p. 0207 199 590
fax 0207 199 599


» lähetä sähköpostia
» siirry verkkosivuille

Selaile ja päivitä jäsentietojasi ja maksujasi jäsenrekisterin asiointipalvelussa.

Kirjautuminen omalla jäsennumerolla. Salasanan luot itse.


» easiointi.yap.fi/KuntoutusalaDanske Bank - uusi jäsenetu vastavalmistuneille


Uusi Danske Bankin jäsenetu on tarkoitettu kaikille jäsenillemme, joiden valmistumisesta on kulunut 0-2 vuotta. Etu koskee myös ylemmän AMK-tutkinnon tai yliopistotutkinnon suorittaneita jäseniä.

Pääset heti Danske Etuohjelman ylimmälle etutasolle neljä. Saat parhaiden asiakkaiden edut ja alennukset ilman erillistä kuukausimaksua viideksi vuodeksi. Saat käyttöösi Marstercard Platinum -luottokortin ja laajimmat palvelut pankkiasioidesi sekä sijoitustesi hoitamiseksi. Normaalisti palvelupaketin kuukausimaksun hinta on etutasosta riippuen jopa 22,40€/kk. Saat myös Priority Pass -kortin, jolla pääset loungeen yli 900 lentokentällä! 

» Lue lisää: www.danskebank.fi/akava


Miltä liiton logon ja ilmeen tulisi näyttää?


Liiton visuaalinen ilme uudistuu tänä vuonna. Miltä sinun mielestäsi ilmeen pitäisi näyttää ja mitä sen pitäisi kuvata? Onko värillä väliä? Mitä arvoja logon pitäisi ilmentää? Ja tunnelma – olisiko se pro, ihmisläheinen, tekninen vai millainen?

Liiton visuaalisen ilmeen suunnittelijaksi valittava taho, kuten esimerkiksi mainostoimisto tai itsenäinen graafikko, valitaan tarjouskilpailun avulla noin kuukauden sisällä. Tarkoituksena on, että ensimmäisessä suunnittelupalaverissa jäsenistön kommentit käydään läpi huolellisesti valitun yhteistyökumppanin kanssa.

» Anna mielipiteesi tästä (lyhyt kysely)


Liikunnan ja hyvinvoinnin ammattitapahtuma Tampereella


Tule tapaamaan meitä ammattimessuille 16.-17.3.2017 Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen. Olemme osastolla 1016 ja teemana on tulevaisuuden Fysioterapeutti 2.0 

FT, ft OMT Petteri Koho Ortonista luennoi 17.3.2017 klo 10.30-11.30 aiheesta "Missä vika, kun kuntoutus ei etene tai harjoittelu junnaa? - Liikkumisen pelko, katastrofointi, kipujärjestelmän dysfunktio ja liikkumisen kokemuksellisuus".

Messuille on maksuton sisäänpääsy.

» Lisätietoja: www.sggf.fi


Yhteistyöfoorumi kouluilla työskenteleville terapeuteille


Kuntoutusalan liitot järjestävät kouluissa työskenteleville terapeuteille yhteistyöfoorumin 4.4.2017 klo 13-17 Akava-talon Valopihalla (os. Kellosilta 7, Helsinki).

Sen tavoitteena on koulun ja kuntoutuksen arjen sujuminen. Tavoitteena on myös tukea lapsen ja nuoren kehitystä sekä kasvua kouluympäristössä monialaisesti. Alustajista lapsiasianvaltuutettu Tuomas Kurttila puhuu aiheesta ”Lapsi keskiössä”.

Tilaisuudessa nostetaan esiin myös kouluympäristössä työskentelevien jäsenten arkea, esitellään hyvin toimivia malleja sekä kehitetään yhteistoimintaa. Osallistavassa keskustelussa sovitaan yhteistyökäytänteistä.

» Ilmoittautuminen 28.3. mennessä tästä


Parkinsonin tautia sairastavan fysioterapia - suosituksesta käytäntöön

Suomen Parkinson liitto ja Suomen Fysioterapeutit järjestävät 3.5.2017 Helsingissä ja 20.9.2017 Jyväskylässä koulutuksen, joka perustuu eurooppalaiseen Parkinson-fysioterapian suositukseen (European Physiotherapy Guideline for Parkinson´s Disease).

Tavoitteena on tarjota työkaluja fysioterapeuteille Parkinsonin tautia sairastavien kuntoutukseen ja edistää vaikuttavan fysioterapian toteutumista. Koulutus sisältää luentoa ja käytännön harjoittelua pienryhmissä.

» Lue lisää tästä


Suosittu kipukiertue jatkuu!


Kevään 2017 aikana jalkaudumme julkisen sektorin työpaikoille. Maksuttomat asiantuntijaluennot ovat avoimia kaikille fysioterapeuteille ja alan opiskelijoille. Luentosaleihin mahtuu rajoitettu määrä osanottajia.

Luvassa myös livelähetyksiä verkossa!

» www.suomenfysioterapeutit.fi/kipukiertue

» YouTube-kanava: Suomen Fysioterapeutit


JUKO ja maakuntavierailut

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO järjestää keväällä 5 alueellista sote-iltaa yhteistyössä jäsenliittojen kanssa. Tilaisuudet ovat avoimia kaikkien akavalaisten liittojen jäsenille.

Alustavan suunnitelman mukaan kiertueen paikkakunnat ja päivämäärät ovat Kuopio 4.4., Oulu 19.4., Turku 25.4., Tampere 16.5. ja Helsinki 30.5.2017. Tilaisuudet ovat klo 17-19; kahvitarjoilu jo klo 16.30.

» Lue lisää tästä


Akavan jäsenmäärän kasvu jatkuu


Akavan liittojen kokonaisjäsenmäärä oli vuoden vaihteessa 607 254. Kasvua edelliseen vuoteen oli 10 307 jäsentä. Kokonaisjäsenmäärään sisältyy 115 091 opiskelijajäsentä, joiden lukumäärä kasvoi 3 361 henkilöllä, sekä 59 192 eläkeläisjäsentä.

» Lue lisää tästä
Sote ja maakuntavierailut
 
Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila sekä sote-uudistuksen muutosjohtaja Sinikka Salo ja maakuntauudistuksen muutosjohtaja Pauli Harju kiertävät alkuvuonna 2017 maakunnissa keskustelemassa sote- ja maakuntauudistuksesta.

Vierailujen tarkoituksena on antaa ajankohtaista tietoa uudistuksen valtakunnallisesta valmistelusta, kuulla alueiden tilanteesta uudistuksen toteuttamisessa ja keskustella yhdessä esiin tulleista haasteista.

Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattilan maakuntakierroksen aikataulu:
http://alueuudistus.fi/ministeri-mattilan-maakuntakierros-2017

Sote-uudistuksen muutosjohtaja Sinikka Salon ja maakuntauudistuksen muutosjohtaja Pauli Harjun maakuntakierroksen aikataulu: http://alueuudistus.fi/muutosjohtajien-maakuntavierailut-2017
Oletko ehdolla kuntavaaleissa?

Fysioterapeutti – oletko ehdolla kevään 2017 kuntavaaleissa? Me tarjoamme sinulle näkyvyyttä vaalien alla liiton kirjeessä, joka lähetetään räätälöidysti oman alueesi fysioterapeuteille.

Jos haluat näkyvyyttä, lähetä meille seuraavat tiedot sähköpostissa osoitteeseen: anne-maj.aunula@suomenfysioterapeutit.fi

 
  • nimi
  • piirijärjestö/vaalipiiri
  • puolue, jossa olet ehdolla
  • kunta, jossa olet ehdolla
  • valokuva sähköisessä muodossa
  • ensisijaiset tavoitteesi kunnallispolitiikassa
  • lisätietoa


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Suomen Fysioterapeutit · Rautatieläisenkatu 6 B · Helsinki 00520 · Finland