Copy
Nieuwsbrief - mei 2020
Klik voor de online versie
Beste allemaal,
 
Gelukkig worden er nog altijd hele mooie dingen gemaakt! En mooi werk verdient het om gedeeld te worden. Dus… voor het pinksterweekend nog een nieuwsbrief voor jullie. Blijf gezond allemaal en geniet van de zon!

Kajsa
Zalen vol verhalen - Floor Rieder
In opdracht van het Noordbrabants Museum maakte Floor Rieder de illustraties voor het educatieproject Zalen vol verhalen. Maurice van der Bij, motion graphics designer, maakte een mooie animatiefilm voor dit project. De tekeningen van Floor worden ook breed ingezet in de lesmaterialen voor scholen die het museum bezoeken. 
Sylvia van Ommen - Een ijsje
Een ijsje - Sylvia van Ommen 
Begin juni verschijnt het nieuwste prentenboek van Sylvia van Ommen, Een IJsje. Een geestig verhaal over dieren die allemaal vinden dat zij dat lekkere ijsje zouden moeten krijgen. Maar wie verdient het ijsje het meest?

De illustraties voor dit prentenboek schilderde Sylvia met acryl.
Als auteur en illustrator is Sylvia bekend vanwege de osandjoshow, een dagelijkse blog. Als geen ander weet zij met weinig woorden een hilarisch verhaal te vertellen.
Klassiek tekenconcert - Eva Gans
Op vrijdag 8 mei werden bewoners en medewerkers van Amsta zorginstellingen in Amsterdam verrast met twee speciale klassieke concerten in de tuin. Tijdens een optreden van violiste Jiska ter Bals en pianist Jan van Grootheest maakte Eva Gans een romantische tekening. Op muziek van Eric Satie en Edward Elgars ‘Salut d’Amour’ zette Eva haar lijntekeningen op het doek. Een reactie van een van de medewerkers: "Het was een betoverend optreden en een perfecte combinatie van muziek en kunst!"
 
Ton Meijer presenteerde het geheel. Na afloop werden de doeken geschonken aan de zorginstellingen zodat de bewoners nog lang kunnen genieten van Eva’s werk en een tastbare herinnering hebben aan het optreden. Dit initiatief werd mogelijk gemaakt door Stichting de Grootste Familie van Nederland.
Marenthe Otten - Flow vakantieboek
Flow vakantieboek - Marenthe Otten
In Duitsland verschijnt op 9 juni een Duitse uitgave van het Flow vakantieboek van Marenthe Otten. Dit boek verscheen vorige zomer in Nederland en is nu samen met twee andere tijdschriften gebundeld in een speciale editie met een grote oplage.
 
Noëlle Smit - Vuilnisvarkens Job en Bob
Vuilnisvarkens Job & Bob - Noëlle Smit
In juni verschijnt een bijzonder grappig prentenboek, geïllustreerd door Noëlle Smit en geschreven door Tjibbe Veldkamp. Het verhaal gaat over twee vuilnisvarkens die afval ophalen en bijna een hondje weggooien… In de kleurrijke illustraties zitten allerlei recycling tips verstopt.
 
Noëlle voorzag haar illustraties deze keer van met pen en inkt getekende achtergronden waartegen de kleurrijke dieren – letterlijk – goed uit de verf komen.
Coco kan het! - Loes Riphagen
Ook internationaal blijft Coco kan het! van Loes Riphagen niet onopgemerkt. Het prentenboek staat op de ‘longlist’ voor de World Illustration Awards 2020. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend door de Engelse organisatie The Association for Illustrators. In juni meer hierover!
 
Geertje Aalders - Papercutboek
Het Papercutboek - Geertje Aalders
Het Papercutboek van Geertje Aalders, uitgegeven door Kosmos, is nu een jaar op de markt en vooral de laatste maanden is het boek populairder dan ooit. Er wordt wat afgeknipt! Ga naar Geertjes Instagramaccount voor een actie waarbij je kans maakt op dit mooie boek.

Door op onderstaande foto te klikken verschijnt een vergroting en kun je de prachtige details zien.
Geertje Aalders - Papercutboek
De tekenaars van de versjes van Annie M.G. Schmidt
Deze week opende de online tentoonstelling De illustratoren van de versjes van Annie M.G. Schmidt die werd samengesteld door Joukje Akveld. Op de expositie is te zien op welke wijze tientallen Nederlandse en buitenlandse tekenaars aan het werk gingen met versjes van de schrijfster die op 21 mei 1995 overleed. Er zijn o.a. illustraties van Sieb Posthuma en Noëlle Smit te zien. Het Parool besteedde ook aandacht aan de tentoonstelling.
Sieb Posthuma
Dank voor jullie aandacht! En voor meer mooi werk volg de Instagram accounts van Floor Rieder, Noëlle Smit, Loes Riphagen, Eva Gans, Marenthe Otten, Sylvia van Ommen, Geertje Aalders, Marie Bodié en Kajsa Blomberg.
Website
Website
Email
Email
Instagram
Instagram
Copyright © 2020 kbizz, All rights reserved. Redactie: Mieke Olsthoorn
 
Deze nieuwsbrief wordt verzonden naar relaties van kbizz. Wilt u zich uitschrijven?

Email Marketing Powered by Mailchimp