Copy
Februari 2017
Klik voor de online versie
Kbizz - agent voor artiesten, auteurs en illustratoren
De eerste maand van het nieuwe jaar zit er alweer op en het jaar van de Haan is begonnen! In deze nieuwsbrief een update van nieuwe projecten en een terugblik op de maand december.
Hartelijke groet,

Kajsa Blomberg
nijntje op de fiets
NIJNTJE OP DE FIETS

Zondag 15 januari ging de vierde solovoorstelling van Klein Amsterdam Producties in première in het nijntje museum te Utrecht. Deze muzikale voorstelling, in een herkenbaar decor met animaties, is geïnspireerd op de boeken van Dick Bruna.

Actrice en zangeres Femke Hermans speelt de voorstelling, naar script en onder regie van Hans Thissen. Vanaf september 2017 is de voorstelling ook onderdeel van het Prentenboekjes Festival.
Niki Smit en Nola
FILMOPNAMES 100% COCO

De opnames voor de verfilming van 100% Coco zijn afgerond. De première van de bioscoopfilm, naar de succesvolle 100%-boekenserie van Niki Smit, vindt waarschijnlijk plaats net voor de zomervakantie. Nola Kemper heeft de hoofdrol gekregen en speelt Coco, het creatieve meisje dat ontzettend veel van mode houdt. Het Jeugdjournaal bracht een bezoekje aan de set.
Noëlle Smit
HET STOUTE PRINSESJE

In opdracht van de Efteling illustreerde Noëlle Smit het sprookje van Het stoute prinsesje. Dit boek is verschenen als Efteling Gouden Boekje, een speciale uitgave van Rubinstein in samenwerking met het Algemeen Dagblad.

Noëlle heeft inmiddels vier Gouden Boekjes geïllustreerd. Haar eerste Gouden Boekje, Rico is niet bang, is afgelopen jaar in China verschenen.
 
Jill Schirnhofer - Jiis modemeisjes
JILLS MODEMEISJES
In 2016 zijn de teken- en knutselboeken van Jill een groot succes gebleken. Op 15 februari verschijnt opnieuw een creatief DIY-boek voor jonge meiden: Jills Modemeisjes. Met een zelf ingekleurde garderobe kan je verschillende modestijlen creëren.

Het programma Jill is sinds 11 januari 2017 weer wekelijks te zien op NPO3/Zapp.
Loes Riphagen - Award of Excellence
AWARD OF EXCELLENCE VOOR LOES RIPHAGEN

Na de Silver European Design Award 2016 heeft het boek Bij de neus genomen van Loes Riphagen opnieuw een prijs gewonnen: de prestigieuze Golden Award of Excellence. Dit betreft een prijs van de Chinese kinderboekenbeurs voor jonge illustratoren.

Het lukte Loes helaas niet om de award zelf in ontvangst te nemen, de prijs werd uitgereikt in Shanghai.

 
Floor Rieder designtas
DESIGNTAS FLOOR RIEDER

Het Parool heeft drie bekende ontwerpers gevraagd een ontwerp te maken voor een linnen tas, dit ter gelegenheid van de vernieuwing van de krant. De tassen zijn verkrijgbaar via de webshop van het Parool, het betreft limited editions.

De illustratie van Floor Rieder is gebaseerd op een gebouw in de stijl van de Amsterdamse School.
TERUGBLIK DECEMBER:

Twinkel, twinkel, kleine ster

Tijdens de kerstdagen heeft Ageeth de Haan vier uitverkochte voorstellingen gegeven in De Doelen in Rotterdam. De voorstelling Twinkel, twinkel, kleine ster is een co-productie met De Doelen, onder regie van Jos Groenier en met een decorontwerp van Noëlle Smit. De magische voorstelling zal ook in december 2017 weer te zien zijn in theaters in Nederland.
 
Ageeth de Haan

Ballet Coppelia

Op 10 december vond de première plaats van Coppelia in het Muziektheater, uitgevoerd door Het Nationale Ballet. Dit is een reprise van de voorstelling uit 2008, waarvoor Sieb Posthuma het decor en de kostuums ontwierp. De voorstelling trok duizenden bezoekers en was tot eind januari te zien.

 
Coppelia - Sieb Posthuma
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Copyright © 2017 kbizz, All rights reserved. Redactie: Mieke Olsthoorn
 
Deze nieuwsbrief wordt verzonden naar relaties van Kbizz. Wilt u zich uitschrijven?

Email Marketing Powered by Mailchimp