Copy
Nieuwsbrief 1 - april 2015
Klik voor de online versie
Kbizz - agent voor artiesten, auteurs en illustratoren
Al bijna tien jaar werkt Kbizz als agent voor artiesten, auteurs en illustratoren. Gevestigde namen, maar ook jong talent. Met goede randvoorwaarden kan creativiteit stromen en dat is waar het Kbizz om gaat. Zo ontstaan er mooie projecten. In deze nieuwsbrief aandacht voor een paar bijzondere gebeurtenissen. Wil je meer weten? Mail of bel. Reacties zijn altijd welkom!

Kajsa Blomberg
Ageeth de Haan
DAAR KOMEN DE DIEREN
Ageeth de Haan maakt muziektheater voor kinderen vanaf 2 jaar. Afgelopen zondag speelde zij haar voorstelling Daar komen de Dieren in het Concertgebouw De Doelen in Rotterdam, begeleid door het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Op 19 april treedt ze op met het Residentie Orkest in de Dr. Anton Phlipszaal in Den Haag.
Daar komen de dieren is een samenwerking van Ageeth met de WNF-Bamboeclub en zal in theaterseizoen 2015/2016 ook weer worden gespeeld.
Alice in Wonderland - illustraties Floor Rieder
ALICE IN WONDERLAND
Floor Rieder, Gouden Penseel winnares 2014, illustreerde voor uitgever Gottmer de nieuwe uitgave van Alice in Wonderland ter gelegenheid van het 150 jarig jubileum van het boek van Lewis Carroll. Gerdi Verbeet nam eind november het eerste exemplaar van Floor in ontvangst. Het boek won recent de door Libris georganiseerde prijs voor het Mooiste Boekomslag 2014. De tweede druk - met leeslint -  is inmiddels een feit en Alice in Wonderland zal binnenkort ook in het Duits verschijnen.
Er was eens een prins en die wou een prinses - Martine Bijl en Noëlle Smit
ER WAS EENS EEN PRINS...bij DWDD
Noëlle Smit maakte de illustraties voor Er was eens een prins en die wou een prinses (Gottmer, 2015). Hierin heeft Martine Bijl zeven traditionele sprookjes met humor op rijm gezet. Op 26 februari zat Martine Bijl aan tafel in het tv-programma De Wereld Draait Door en werd er ruim aandacht aan het boek besteed. Het boek bereikte de eerste plaats in de kinderboeken top 10 van het CPNB.
Jill Schirnhofer
JILL
Jill Schirnhofer, 23 jaar, is illustrator en presentatrice en heeft sinds oktober 2014 haar eigen televisieprogramma bij AVROTROS. Een programma voor meisjes van 6 tot 12 jaar, waarin creativiteit centraal staat. In een door haar zelf ontworpen decor tekent, knutselt en bakt Jill. Het programma wordt twee keer per week uitgezonden en nodigt uit om zelf mee te doen. Het succes blijkt niet alleen uit goede kijkcijfers en meerdere Jill-fanclubs. Ook op social media en internet is het enthousiasme groot: haar YouTube kanaal heeft al meer dan 2,3 miljoen views en het aantal volgers op Instagram gaat richting de
42.000.
Rondje voor de hele zaak - Peter van Straaten
80 JAAR PETER VAN STRAATEN
Op 25 maart werd tekenaar en schrijver Peter van Straaten 80 jaar. Zijn cartoons zijn wekelijks te zien in De Volkskrant (elke dinsdag) en maandelijks in het blad ZIN.
Ter gelegenheid van zijn verjaardag is
bij Uitgeverij De Harmonie het boek Rondje voor de hele zaak verschenen. Op zijn verjaardag zelf, 25 maart, was op de buitenmuur van Paradiso een levensgrote cartoon van Peter te zien. Op 11 april verscheen in het Volkskrant Magazine een interview met Peter van Straaten, met cartoons waarin Peter zelf figureerde. 
En speciaal voor zijn verjaardag: de eerste vijf die reageren op deze nieuwsbrief, krijgen gratis de Zeurkalender App van 2015!
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Copyright © 2015 kbizz, All rights reserved. Redactie: Mieke Olsthoorn
 
Deze nieuwsbrief wordt verzonden naar relaties van Kbizz. Wilt u zich uitschrijven?

Email Marketing Powered by Mailchimp