Copy
Se nyhetsbrevet i din nettleser
TRAFIKKFORUM
 
 
Nyhetsbrev nr 6 - 2016
 
 
Ferrari 250 LT

Nye nettsider

I forrige uke publiserte Trafikkforum nye nettsider. Dette ble gjort både som følge av at det var naturlig å fornye eksisterende nettsider, og fordi vi ønsket å flytte nettsiden til en ny plattform som er mer brukervennlig både for besøkende og oss som administrerer og publiserer på siden.    

Løsningen som er valgt er fra en av verdens største leverandører på nettsider og blogg, og er både fremtidsrettet, fleksibel og til alt overmål billigere enn vår tidligere løsning. 

Besøkende kan ha opplevd at Trafikkforums nettsider har vært delvis nede i slutten av uke 24 og begynnelsen av 25 som følge av omleggingen. Vi beklager dette, men kan forsikre om at omleggingen nå er fullført, og løsningen skal være stabil og forutsigbar. 

Se den nye nettsiden her!
Ferrari 250 LT

Continental søker frivillige til dekktest

Continental vil vinteren 2016/2017 teste ut sitt piggfrie vinterdekk, ContiVikingContact 6. De ønsker å teste ut dekket på biler som går langt i løpet av en sesong, og som samarbeidspartner med Trafikkforum er det naturlig å undersøke om det er interessant for trafikkskoler i østlandsområdet å ta del i testen.  

Continental søker derfor 40 biler, 2012 modell eller nyere med dimensjon 205/55 R 16. Dette kan f.eks være Audi A3, BMW 1-serie, Ford Focus, Mercedes A-klasse, Skoda Octavia, Toyota Auris, VW Golf.

Det skal testes tre forskjellige Continental produkter sammen med ett konkurrerende merke. Alle dekk er piggfrie.

Les mer her

Undersøkelse om kollegabasert veiledning

Som et ledd i faglig lederutdanningen ved Nord universitet gjennomfører to av studentene en undersøkelse om kollegabasert veiledning. Vi oppfordrer alle å distribuere undersøkelsen til alle ansatte ved trafikkskolen, både ledere og lærere.

Hei!
Vi er to studenter ved Nord Universitet - Stjørdal(tidligere HiNT) som arbeider med et tverrfaglig eksamensprosjekt i forbindelse med Faglig leder av trafikkskole.
Vi ønsker å finne ut av om kollegabasert veiledning blir gjennomført av faglig leder av trafikkskolen og årsaken til at det eventuelt ikke blir gjennomført.
Det er ønskelig at alle trafikklærere og eventuelle faglige ledere, besvarer undersøkelsen.
 
Det vil ta ca 1 minutt å gjennomføre undersøkelsen, og den er selvsagt HELT ANONYM.
 
På forhånd takk for hjelpen!
 
Med vennlig hilsen
 
Peter Zaar og Eivind Jensen-Tveit

For å starte undersøkelsen, klikk på linken her

Kurs i presis kjøreteknikk - på A1 eller på A2?

Store mengder fagfolk var tirsdag i forrige uke samlet i Trafikkforums lokaler for å diskutere endringsforslaget for trafikkopplæringsforskriften med tilhørende læreplaner som er ute på høring.

Den største diskusjonen ble ført i MC-gruppa, der det ble diskutert om kurs i presis kjøreteknikk burde være en del av den obligatoriske opplæringen i klasse A1 i stedet for å være en del av konverteringskurset fra A1 til A2 som forutsatt i endringsforslaget.

Vi vil gjerne ha innspill fra medlemmene på dette.

Les mer her

Undervisning i tunnel og tunnelsikkerhet

Vellykket kurs på Skedsmokorset

Første juni gjennomførte Trafikkforum kurs i tunnel og tunnelsikkerhet på Skedsmokorset.

Faggruppeleder Kai Gundersen ved vegtrafikksentralen øst bidro med nyttig fagkunnskap om tunnelsikkerhet. Denne delen av kurset blir fulgt opp med ekskursjon til en stengt tunnel i september. 

Deretter tok deltagerne for seg hvilken betydning utfordringen med tunnelsikkerhet har for trafikkopplæringe. Eksisterende forskrift og læreplaner ble sammenlignet med foreliggende endringsforslag, og det ble diskutert hvordan dette bør komme frem i skolens undervisningsplaner og praksis.

Det blir satt opp nytt kurs med innlagt ekskursjon til tunnel i september. 

Fraværsgrense med begrenset mulighet for skjønn

Markeringsbehov mer enn reell uenighet mellom Giske og Røe Isaksen

Etter mye frem og tilbake ble det i forrige uke klart at Høyre likevel fikk flertall for sitt forslag om innføring av fraværsgrense i videregående skole fra skolestart høsten 2016. Arbeiderpartiet hadde tilsynelatende vendt tommelen ned for innføring av fraværsgrense, men det ser nå ut til at dette i større grad var et markeringsbehov i noe som fremstår som en symbolsak for ungdomsvelgerne enn en reell uenighet i meningsinnholdet. I de nye nasjonale fraværsreglene som ble presentert torsdag formiddag er det nemlig åpnet for skjønn kun i området mellom 10 og 15 % fravær.

Les mer her!
Trafikkforum
Trafikkforum
Facebook
Facebook
E-post
E-post
Trafikkforum er den rause bransjeorganisasjonen for ansvarlige trafikkskoler og engasjerte trafikklærere.
© 2016 Trafikkforum, Kopiering kun etter samtykke.


Trykk her hvis du ikke ønsker å motta nyhetsbrev og informasjon om medlemsfordeler fra Trafikkforum    

Trykk her for å endre abonemmentsinnstillinger 

Email Marketing Powered by MailChimp