Nieuwsbrief in browser bekijken.

NIEUWSBRIEF maart 2015

Accent op ieders Talent

Talentenbank
voor en door bewoners


Eén van de pijlers van het programma is de Talentenbank.
 
Iedere bewoner heeft talent en ook iedereen heeft wel eens een talent nodig.
 
Vraag en aanbod uit de wijk komen samen in de Talentenbank.
 
Doet u mee? 
Meer lezen over de Talentenbank

Ondernemend Zuiderkwartier..

 

Voor en door ondernemers uit de omgeving Trouwlaan, Uitvindersbuurt en Oerle. Samen elkaar versterken in wederdiensten, opdrachten en naamsbekendheid.  

Niet alleen Talenten matchen, maar óók ondernemers! Dat kunnen ondernemers zijn die voor elkaar iets betekenen, voor de wijk(raad) of voor een bewoner, maar ook vice versa!  

Om elkaar goed te kunnen helpen is het belangrijk elkaar en elkaars bedrijf goed te leren kennen. Hiervoor organiseert Ondernemend Zuiderkwartier iedere 2 weken haar netwerkbijeenkomsten in het MFA Zuiderkwartier. Op 10 & 24 maart en 7 & 21 april telkens van 20.00 tot 21.30 uur.  

Een avond om kennis te maken met andere ondernemers uit de wijk, vraag en aanbod bij elkaar te brengen en ideeën met elkaar te delen. Het pitchen is een van de vast onderdelen van deze avond! Er zijn verschillende leuke ideeën genoemd om een extra invulling te geven aan de netwerkavonden.  Benieuwd? Kom naar de netwerkavonden en ervaar het zelf.  

U kunt hier vrijblijvend binnenlopen om kennis te maken met uw collega wijkondernemers! 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Meer lezen over Ondernemend Zuiderkwartier

NIEUWS
vanuit de Talentenbank!

 

Eerste 'Kennen en Gekend' worden geslaagd!

Woensdag 4 maart was de eerste kennen en gekend bijeenkomst van 2015. Het was een geslaagde bijeenkomst. Nieuwe contacten zijn gelegd en een concrete match is gemaakt. De straatambassadeurs zijn voorgesteld aan alle aanwezigen. Zij zorgen voor onder andere het persoonlijk uitnodigen van deelnemers voor de bijeenkomsten die georganiseerd worden vanuit het programma.

Nog niet alle straten zijn vertegenwoordigd. Lijkt u het leuk om actief te zijn als straatambassadeur? Laat het ons dan weten via info@wijkraadzuiderkwartier.nl.


Matchen van talenten een succes!

Met veel plezier kunnen we melden dat er weer een aantal matches tot stand zijn gekomen tussen Talenten van bewoners in onze wijk. 

Er is hulp geboden bij het doen van boodschappen, er is computerhulp georganiseerd voor een man met beperkingen, dankzij de inzet van een tweetal bewoners wordt het aanbod van de Talentenbank voortaan bijgehouden op www.wehelpen.nl, zodat u ook digitaal kunt zien wat er aan talent beschikbaar is of gevraagd wordt. De eerste contacten vanuit deze digitale tool zijn inmiddels gelegd. Top! 

Heb jij ook een Talent of kun  je af en toe hulp gebruiken?   

Loop dan eens binnen bij het MFA Zuiderkwartier . Elke dinsdag is ons team aanwezig bij de balie van het Steunpunt Vrijwilligerswerk van 13.00 tot 14.00 uur. 

Heb je gewoon zin in een kopje koffie, thee of een praatje? Je bent van harte welkom en wie weet, levert het jou weer een waardevol contact op! 

IN DE SPOTLIGHT!


Repair Café: Bij het Repair Café komen bezoekers met kapotte spullen om die samen met vrijwilligers te repareren. Het gaat hierbij om kleine reparaties aan bijvoorbeeld fietsen, kleine huishoudelijke apparaten (zoals broodroosters, cd-spelers etc.) en kleding. Reparaties die niet veel tijd kosten: hooguit 30 minuten. Het Repair Café werkt graag samen met lokale ondernemers. Denk hierbij voor de aanschaf van materialen of voor de doorverwijzing bij grotere klussen. 
Bezoekers mogen zelf bepalen hoeveel zij financieel zelf bijdragen aan een reparatie.  

Het volgende Repair Café is op zaterdag 14 maart van 13.00-17.00 uur in MFA Zuiderkwartier.

Talentbank zoekt..

Talentenbank biedt aan..

Maatjes :)

Maatjes die samen met iemand uit de buurt een bakje koffie wil drinken, een keer willen wandelen etc. 


Hulp .. 

met klusjes in huis.
 

Boodschapje doen?


Hulp bij het wekelijks doen van de boodschappen

Weer lekker aan de slag in uw tuin?


Talenten met groene vingers helpen graag.

De hond moet ook een plasje doen.


Wekelijks de hond uitlaten voor een mevrouw op leeftijd
in één woord:
 

Computertalent.

    
Accent op ieders talent bereikbaar iedere dinsdag van 13:00 tot 14:00 uur in de MFA Zuiderkwartier Wassenaerlaan 38
5021 VS Tilburg
T. 013 53 53 255
talentenbank@wijkraadzuiderkwartier.nl
www.wijkraadzuiderkwartier.nl
Copyright © 2015 Zuiderkwartier Tilburg, All rights reserved.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.