Copy

Elk kind wil spelen op een gezond, klimaatbestendig en natuurlijk avontuurlijk schoolplein!

Word jij ook zo blij van gezonde en vrolijke kinderen en zie je kinderen opbloeien in een groene gezonde avontuurlijke omgeving? Wil je inspiratie opdoen voor je eigen schoolplein?

Kom dan op woensdag 7 november naar de inspiratiemiddag ‘Schoolpleinen van de toekomst’! Deze middag is bedoeld voor (vak)leerkrachten, docenten, schoolleiders, directeuren, gezonde school coördinatoren en andere bij PO en VO betrokken enthousiastelingen.

Aan de slag met jouw Schoolplein van de Toekomst
Op een gezond en groen schoolplein voelen kinderen zich lekkerder; er wordt minder gepest en er ontstaat minder ruzie. Met een groene oase verander je niet alleen je schoolplein. Door op je schoolplein duurzaam met regenwater om te gaan is er minder last van te veel water in één keer of van droogte en hittestress. Planten groeien er beter, kinderen spelen er fijner en je kan er zelfs een moestuin bijhouden. Hoe leuk is dat!

Deze middag brengen we inspiratie en energie om aan de slag te gaan met jouw schoolplein! We bieden je alle informatie die je nodig hebt om een aanvraag te kunnen doen voor de provinciale subsidieregeling. We laten mooie duurzame voorbeelden zien en geven tips hoe je het schoolplein kan gaan inrichten. En – héél belangrijk- hoe je hier de kinderen en ouders bij betrekt. Neem alvast een kijkje op www.schoolpleinenbrabant.nl
Programma 7 november
15.00 uur

15.15 uur

15.30 uur16.00 uur
16.20 uur

16.40 uur
17.00 uur
Inloop

Opening door GGD West-Brabant

Inspiratie
Door Sigrun Lobst (bestuurslid van Stichting Springzaad)
Sigrun is één van de grondleggers van de groene schoolpleinen in Nederland. Zij neemt je in haar inspiratieverhaal mee naar het schoolplein van de toekomst, waar aandacht is voor gezondheid, klimaat, natuur en avontuur.

Een praktijkverhaal: School-Oost (Bergen op Zoom)
Ingrid de Graaff vertelt hoe zij het plein op deze school hebben aangepakt, wat er goed ging en wat de positieve effecten zijn en waar ze tegenaan liepen.

Tilburgse ervaringen
Door Annemarie Brouwers (adviseur Gezonde School bij GGD Hart voor Brabant). Annemarie neemt je mee naar de schoolpleinen in Tilburg, de verbinding met Gezonde School en de rol van de GGD richting het onderwijs.

De provinciale subsidieregeling en meer 
Marjan van der Heide (projectleider Schoolpleinen van de toekomst) legt uit hoe de regeling werkt en welke hulp je kan krijgen als school.

Napraten en netwerken
Onder het genot van een hapje en een drankje.
Locatie en routebeschrijving
Het Natuurpodium
Boslustweg 1
4624 RB Bergen op Zoom

Klik op het kaartje hiernaast om een routebeschrijving met Google Maps te maken.

 

 
Stuur door naar een collega | Afmelden voor deze mail

GGD West-Brabant
Hoofdkantoor: Doornboslaan 225-227 - 4816 CZ Breda
Postadres: Postbus 3024 - 500 DA Tilburg
Tel: 076-5282000

Bekijk deze uitnodiging online