Copy
Jeugdplatform Amsterdam - nieuwsbrief maart 2016
Bekijk deze mail in je browser
Het Jeugdplatform Amsterdam is weer druk in de stad! 

In een korte tijd zijn we van 2 naar 4 belangenbehartigers gegaan, waardoor we nog meer bijeenkomsten kunnen bijwonen, signalen kunnen opvangen en werkgroepen kunnen organiseren. Om een idee te geven over waar we nu o.a. mee bezig zijn, is in deze nieuwsbrief een verslag te lezen over de bijeenkomst huisvesting kwetsbare doelgroepen en basisvoorziening in de stadsdelen. Ook stelt Rinaldo, de nieuwe belangenbehartiger, zich voor! En meld je aan voor de première van 'Autist!', de animatiefilm gemaakt in samenwerking met een studente met autisme. Al met al is het JPA weer druk met veel verschillende onderwerpen! 


Houd de site van het Jeugdplatform in de gaten voor meer nieuws en informatie. En weet je dat het jeugdplatform Amsterdam ook een twitteraccount heeft: @020jeugd en een facebookpagina?

PREMIÈRE ANIMATIEFILM 'AUTIST!' - 25 MAART 2016

Op het eerste LVB-festival in Nederland was een prijs te winnen, het beste idee dat werd ingediend zou worden uitgevoerd! Jeanne, een studente met autisme die graag de lichtere vorm van autisme onder de aandacht wilt brengen, heeft gewonnen. Zo is de animatiefilm 'Autist!' tot stand gekomen, die a.s. 25 maart in première gaat! Kom je ook? Lees meer..

BELANGENBEHARTIGER RINALDO STELT ZICH VOOR! 

Sinds 1 maart heeft het Jeugdplatform een volwaardig team van vier belangenbehartigers. Rinaldo Wouterson is de nieuwe belangenbehartiger die ons team komt versterken! Hij heeft voorheen veel ervaring opgedaan bij straatvisie, en is gaandeweg in contact gekomen met het Jeugdplatform. Op de website stelt hij zich uitgebreid voor. lees verder...

 

HUISVESTING KWETSBARE DOELGROEPEN

In Amsterdam is het voor niemand eenvoudig om in deze tijd woonruimte te vinden. Kwetsbare doelgroepen hebben al helemaal moeite om een passende woonruimte te vinden. Jeslin en Rinaldo zijn naar een bijeenkomst geweest over dit onderwerp bij de gemeente, die extra aandacht heeft voor deze kwestbare groep. Weten hoe deze dag is verlopen en/of zelf tips of ideeën? Lees meer.. 

UITNODIGING: BIJEENKOMST JONGE MANTELZORGERS 

Jonge mantelzorgers zijn een onderbelichte doelgroep waar meer aandacht voor zou moeten komen. Binnen Amsterdam willen de OK-teams, Doras, Markant, het jeugdplatform, DOCK en het onderwijs met elkaar hierin de handen ineen slaan en kijken wat wij voor jonge mantelzorgers kunnen betekenen. Het is belangrijk dat er meer herkenning, maar ook erkenning komt voor de jonge mantelzorger. Geïnteresseerd in dit onderwerp en wil je hierover mee praten? Lees meer…

BIJEENKOMST BASISVOORZIENING IN DE STADSDELEN!

Op 11 februari is onze nieuwe belangenbehartiger Eliza samen met belangenbehartiger Kati naar de bijeenkomst Basisvoorziening in de stadsdelen geweest. In deze voorfase is het belangrijk dat ook het JPA aanwezig is, om vanaf het begin te praten met, in plaats van praten over. Benieuwd hoe deze dag was? Lees meer..
 

Met het Jeugdplatform hebben jongeren en ouders een stem in de zorg voor jeugd en passend onderwijs. 
Zij adviseren op een kritische en creatieve manier over deze zorg: in de wijk, op school, in een instelling en met de gemeente. Met allerlei activiteiten, gevoed door kennis en met inzet van de juiste methoden, gaan zij het gesprek aan! 
Meer weten? Wil je meedoen? Meld je aan als deelnemer!
Meld je aan als deelnemer!
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2015 Jeugdplatform Amsterdam, Alle rechten voorbehouden

Reageren?: nieuwsbrief@jeugdplatformamsterdam.nl 

Het Jeugdplatform Amsterdam is onderdeel van Cliëntenbelang Amsterdam en stichting Alexander

unsubscribe from this list    update subscription preferences