Copy
Voimaannuttava synnytys -sivuston Terhi ilahduttaa raskaus ja synnytys aiheisella joulukalenterilla.
View this email in your browser

Joulukalenteri ~ 1.12.


"Contractions share the elemental energy of ocean tides, wind and fire.
This is the power of birth."

- Sheila Kitzinger / Birth crisis

Synnytykset ovat mullistavimpia ja voimallisimpia tapahtumia naisten kehoissa heidän elämänsä aikana. Supistuksissa on samanlaista aaltoilevaa voimaa kuin meren aalloissa, jotka lyövät rantaan. Tai tuulessa joka kiitää lempeästi, puuskittain tai välillä jopa myrskyten. Tai tulen liekeissä, jotka vyöryvät vallaten tilaa yhä laajemmin. Luonnonelementtien virtaava energia vie synnytysaaltoja eteenpäin tavalla jota naisen kehossa ei muulloin koeta.

Kohdun työskennellessä yhdessä muiden lihasten kanssa, kehon pumpatessa synnytyshormoneja ja vauvan matkatessa synnytyskanavassa on naiseuden ja luonnon voimat kauneimmillaan. Voimalliset ja hurjatkin, mutta niin kauniit ja upeat.
 
Voimaviirejä voi käyttää esim. oman synnytyspesän koristelemiseen. Viirin valkoiseen kankaaseen voi kirjoittaa tai piirtää omat voimakuvat/-lauseet. Voimaviirejä on eri värisiä. Voimaviiri on ihana Mother blessing -lahja tai soma myös lastenhuoneen koristeeksi.
Aktiivisuus synnytyksessä

Aktiivisuus on ennen kaikkea henkistä asennetta omaa raskautta ja synnytystä kohtaan ja vastuunottoa omasta kehosta, synnytyksestä ja vauvasta. Henkisen aktiivisuuden lisäksi tärkeää on fyysinenkin aktiivisuus kuten vauvan auttaminen liikkumalla/liikkeillä, erilaisilla asennoilla ja rentoutumalla. Osallistu ja liiku. Selviydyt synnytyksestä hienosti!

Millainen aktiivisuus voimaannuttaa sinua?


Teksti oli ammattilaiskäyttöön tarkoitetujen Voimaannuttava synnytys -korttien Synnytys-aiheryhmään kuuluvasta "Aktiivisuus synnytyksessä" -kortista. Kortit on ostettavissa verkkokaupasta.
Tässä alkaa huomisesta (2.12.) luukusta eteenpäin Leena Valvanteen (lääninkätilö, valtiot. maist.) kirjoittamasta Maijan ja Matin synnytyskoulu -kirjasta "Maijan synnytystarina". Kirja on vuodelta 1968, jolloin kirjan avulla esiteltiin vuonna 1964 Kätilöopistolla käyttöön otettua "uutta psykoprofylaktista synnytysvalmennusmenetelmää". Kirjan julkaisun aikoihin oli vielä uutta, että mies oli mukana synnytyksessä.

Maijan synnytystarina jatkuu päivittäin jokaisessa joulukalenterin "luukussa" aina jouluaattoon asti.
Share
Tweet
Forward
+1
Pin
Verkkokauppaan tästä
www.voimaannuttavasynnytys.fi
Copyright © 2015 Voimaannuttava synnytys & Terhi Nummi, All rights reserved.


Our mailing address is:
terhinummi@gmail.com

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list