Copy
Här kommer det lite nyheter om drivsystem...
Läs detta mail i webbläsaren

Nyhetsbrev - Juli 2016
Glad sommar!

Här kommer ett sommarhälsning i form av ett nyhetsbrev. Vi hoppas att läsarna av nyhetsbrevet ska få en avkopplande semester och åtminstone några dagar med fint väder.
CronaTech Drives AB skött försäljningen av KEB drivsystemsprodukter i Sverige och Norge i snart två år. Det har varit ett slitsamt men roligt arbete.
Förutom kontinuerliga leveranser till maskinbyggare så har vi under första halvåret i år också utfört en hel del konsultuppdrag där vi byggt nyckelfärdiga lösningar där frekvensomriktare bara varit en del av leveransen. I artikeln nedan beskrivs ett av våra intressanta projekt där faktiskt frekvensomriktare i specialutförande, s.k. AFE (active front end), matas med växelspänning och används som batteriladdare för höga effekter. Ni hittar mer info om våra lite ovanligare applikationer för regenerativ återmatning till nätet och så kallade "artificial mains" här.

Semestertider

Under sommaren kommer vi givetvis ha lite semester, men ni kan alltid nå oss på mail eller telefon.
Vecka 27 - delvis semester
Vecka 28 - semester
Vecka 29 - semester
Vecka 30 - delvis semester
Under vecka 28 och 29 kommer inga utleveranser av gods att ske.
KEBs fabriker i Tyskland stänger inte igen men under slutet av juli och början av augusti då de flesta har semester går det lite på halvfart.

Spännande projekt

CronaTech har levererat utrustning till en mycket intressant projekt, BBGreen, en snabbgående och snabbladdad eldriven färja. Fartyget som är fullt av ny spännande teknik är 20 * 6 meter och ska med eldrift kunna köra i 30 knop. Skrovet som är byggt av kolfiber är lätt och starkt och det mest speciella med fartyget är den patenterade luftkudde-lösningen (ASV). CronaTechs samarbetspartner Torslanda Industri & Marin har ansvarat för konstruktion utav drivsystemet och leverans av KEB frekvensomriktare som används för batteriladdning (180A), drift av luftkuddens fläktmotor (130A) samt att skapa trefas nät ombord (24A). Kommunikationen till överordnade system görs med CanOpen. Batterispänningen ombord är på 650V och har en kapacitet av 200kWh. Batterierna är av typ Litium Titanat. På endast 20 minuter kan urladdade batterier laddas upp till 95% av sin kapacitet. Under sommar/höst 2016 kommer fartyget att testas i Stockholm.
Mer info om projektet hittar ni på www.bbgreen.info.

Levererade produkter från oss är frekvensomriktare F5, F5-AFE, AFE-filter, EMC-filter, Sinusfilter.
Kontaktuppgifter CronaTech Drives AB:
www.cronatech.se  -  info@cronatech.se  -  Telefon +46 31 961520

unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Copyright © 2016 - CronaTech Drives AB


This email was sent to <<E-postadress>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
CronaTech Drives AB · Box 131 · Hälsö 47511 · Sweden

Email Marketing Powered by MailChimp