Copy
Här kommer det lite nyheter om drivsystem...
Läs detta mail i webbläsaren

Nyhetsbrev - Februari 2017

Här kommer årets första nyhetsbrev från CronaTech. Det blir en upptakt på det nya året och en liten presentation av aktuella produkter från KEB.

KEB Produktportfölj 2017

KEB tar varje år fram en kortfattad trycksak som beskriver de aktuella produkterna.
KEB går mer och mer från att vara komponentleverantör till att leverera kompletta automationslösningar. Produktsortimentet beskrivs i stort i den nya trycksaken som kan laddas ned här.
I samband med årsskiftet bytte moderbolaget Karl E. Brinkman GmbH namn till KEB Automation KG för att ytterligare förtydliga vad verksamheten handlar om.

Frekvensomriktare F6

Under 2017 kommer ersättaren till F5-Multi att presenteras, redan nu finns basinformation och de första trycksakerna finns för nedladdning. Leverans av de nya F6-omriktarna börjar dock i slutet av året och den kompletta serien med alla effekter och i olika variant kommer i omgångar. F6 är den sista produkten som kompletterar vår 6:e generations drivsystem där redan H6 & S6 är i full produktion.
När allt är klart så kommer F6 finnas från 4kW upp till 400kW.
F6 är redan från början konstruerad för att styras via buss. CAN och Diagnostikbussen RS232/485 finns alltid där men sedan kan man välja de flesta moderna Ethernet-baserade bussarna som tillval.
Ett tvåkanaligt Multi-encoder interface är standard, men man kan också styra både synkron- och asynkronmotorer med bra prestanda även utan givare för varvtalsfeedback på motorn.
Flera varianter av säkerhetsmoduler kommer att finnas, med början på den enklaste STO-funktionen.
Den första trycksaken hittar ni här.


 

Skärpta krav på elmotorer

Sedan den 1:a januari 2017 så är kraven inom EU skärpta gällande verkningsgrad på elmotorer. Tidigare behövdes IE3 motorer användas från 7,5 till 375kW men nu börjar kraven att gälla redan vid 0,75kW. Används däremot motorn ihop med en frekvensomriktare tillåts IE2 motorer med något lägre verkningsgrad. KEB levererar dessa endast märkta med skylten "VFD use only" eller för export utanför EU.
I vissa fall innebär det att motorn blir fysiskt något större och det kan då bli trångt i kundernas maskiner. Dessa IE3 motorer kostar också mer än motsvarande IE2.
Mer info hittar ni hos Energimyndigheten.
Kontaktuppgifter CronaTech Drives AB:
www.cronatech.se  -  info@cronatech.se  -  Telefon +46 31 961520

unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Copyright © 2017 - CronaTech Drives AB


This email was sent to <<E-postadress>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
CronaTech Drives AB · Tärnvägen 9 · Hönö 47540 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp