Copy
En wie wint de Social Impact Award?
Beste lezer,

Met een zekere trots maken wij de volgende keynote speaker bekend: Ben Cohen, oprichter van het wereldberoemde Ben & Jerry’s ijs. Hij komt speciaal naar Groningen om ondernemers uit Noord-Nederland te inspireren met de baanbrekende bedrijfsfilosofie waarop hij Ben & Jerry’s groot heeft gemaakt, zowel in financiële als in maatschappelijke zin. 

Samen met Jan Rotmans en Willemijn Verloop zal hij de toon zetten op woensdag 9 november tijdens de Social Impact Day Groningen.

Schrijf je nu in en zet de volgende stap in ondernemen met sociaal-economische meerwaarde. Kaarten kosten €100,- excl. btw (start-ups betalen €50,- excl. btw). 


"I believe in the power of business for social change. Business is the most powerful force in society."

Ben Cohen (1951) richtte in 1978 samen met Jerry Greenfield het inmiddels wereldwijd bekende Ben & Jerry’s ijs op. Het bedrijf is in 2000 overgenomen door Unilever voor 325 miljoen dollar. Ben & Jerry’s geldt als voorloper in ondernemen met social impact.

Hoe ze dat doen? Onder andere door: 
* uitbrengen van bijzonder ijs om aandacht te vragen voor maatschappelijke issues
* uitsluitend werken met eerlijke en biologische producten
* banen creëren voor mensen met een moeizaam arbeidsverleden, zoals daklozen, drugsdealers, enz. 
* talloze projecten ondersteunen vanuit de Ben & Jerry's Foundation

Meer weten over Ben Cohen?

Wie wint de Social Impact Award?

Welke jonge onderneming uit Noord-Nederland genereert de meeste social impact? Op 9 november wordt de Social Impact Award uitgereikt. Een stimuleringsprijs die bestaat uit een geldbedrag van €1250,- en een coachingstraject ter waarde van €10.000,- voor de meest belovende sociale onderneming van het noorden.

Iedereen kan een onderneming uit Noord-Nederland voordragen. Uit alle inzendingen worden drie finalisten geselecteerd. Vervolgens kiest een vakkundige jury de winnaar. Aan het eind van de Social Impact Day Groningen wordt bekend gemaakt wie de Social Impact Award 2016 wint.


In gesprek met ...

Er zijn veel ondernemers in Noord-Nederland die op grote of kleine schaal maatschappelijke meerwaarde leveren. Marloes Dekker van het jongerennetwerk Jimmy’s is één van hen. Dekker zegde haar baan op en begon een eigen bedrijf, omdat ze zag dat jeugdwerk anders kon. 

Op jongeren kun je niet zomaar een label plakken of ze in een hokje stoppen’, zegt Marloes Dekker. En dus startte ze, als voormalig beleidsadviseur jeugd, een fysieke en online ontmoetingsplek gerund door jongeren.

Jongeren kunnen bij het netwerk terecht met al hun vragen en ideeën. ‘Wij zorgen dan dat ze in contact komen met de juiste mensen of informatie, wat maar nodig is om zelf tot een antwoord of oplossing te komen.’

Doorsturen? Dankjewel!


Social Impact Day Groningen richt zich op ondernemers die meerwaarde willen realiseren. Het programma is bedoeld voor midden- en kleinbedrijf, corporates, beleidsmakers, startups en zelfstandig ondernemers. Is dit interessant voor een collega, relatie of kennis? Stuur deze nieuwsbrief dan door.

Kreeg je deze nieuwsbrief doorgestuurd en ben je enthousiast? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en mis geen update.
Social Impact Day Groningen bedankt alle partners die deze dag mogelijk maken.
Copyright © 2016 Bries, All rights reserved.


Gegevens wijzigen / Afmelden 

Email Marketing Powered by Mailchimp