Copy

rolina nell

nieuwsbrief

29 april 2020

In mijn vorige nieuwsbrief heb ik een aantal korte filmpjes gedeeld. Tot voor kort zou ik niet zo snel naar dit medium grijpen om mijzelf te presenteren. Nu mijn werk bij galeries en de kunstuitleen in diverse steden door de corona maatregelen niet meer fysiek zichtbaar is, wordt er een beroep op me gedaan om mijn werk meer online te presenteren. Ik moet er nog wat aan wennen. Dat het werk in het atelier ondertussen ook gewoon door blijft gaan kun je zien in het filmpje wat ik maakte voor Artzaanstad. Vanaf vrijdag 1 mei zijn er online tekeningen van mij te zien en te koop in de tentoonstellingen Tekenkabinet XS. Zondag 3 mei is de laatste dag van de tentoonstelling Virtual Pleasures.

Ondertussen in het atelier 

Voor Artzaanstad, waar ik een aantal schilderijen in de kunstuitleen heb, heb ik onderstaand filmpje gemaakt.

Op dit moment is Artzaanstad beperkt open en kunnen ze het werk van kunstenaars geen podium bieden. De zichtbaarheid verplaats zich naar social media. Met Ondertussen in het atelier van wil Artzaanstad laten zien waar kunstenaars tijdens deze intelligente lockdown mee bezig zijn.

Passend vind ik het muziekfragment uit het mooie nummer Wanderer van Gitta de Ridder in het filmpje. Het hele nummer kun je hier luisteren.


z.t. 2020 ei-tempera op linnen 140 x 65 cm, video / foto onder: 'Ondertussen in het atelier van Rolina Nell',  z.t. 2018 ei-tempera op linnen 150 x 110 cm

Tekenkabinet XS

Vijf van mijn tekeningen uit de Budapest series zijn geselecteerd voor Tekenkabinet XS; grootse tekenkunst op klein formaat.

Het Tekenkabinet, opgericht door beeldend kunstenaar Manja van der Storm, is een platform voor hedendaagse tekenkunst. Voor haar 8e editie wilde het Tekenkabinet groot uitpakken met klein formaat tekeningen.

De presentatie van de tekeningen van 100 kunstenaars zal 1 mei 2020 aanvankelijk alleen online te zien en te koop zijn via de website. Vanaf vrijdag 5 juni zal de fysieke tentoonstelling in het Amstelpark te bezoeken zijn.
De tekeningen worden zonder lijst, glas en/of passepartout getoond, zijn te koop en kunnen direct worden meegenomen in een handgemaakte verpakkingsdoos met deksel. Bij de tentoonstelling verschijnt een fullcolour catalogus in pocketformaat met afgebeeld werk van alle deelnemende tekenaars.

Tekenkabinet
Amstelpark 13
1083 HZ Amsterdam

tekenkabinet.nl

z.t. 2017/2018 houtskool op briefkaart 14,8 x 10,5 cm

Virtual Pleasures

Online genot in de tentoonstelling Virtual Pleasures, een initiatief van Hommes, kunst en projecten. Van mij zijn twee werken opgenomen in deze online tentoonstelling.  

Hommes heeft dit initiatief genomen omdat niet alleen veel exposities zijn afgelast, maar ook veel kunstenaars hun brood verdiende met bijbaantjes in de culturele sector. Daarentegen zitten mensen met vaste banen en contracten thuis, maar kijken tegen kale muren aan. De oplossing lijkt voor de hand te liggen.

Diverse kunstenaars, waaronder ik, hebben werk aangedragen dat voor een vriendelijke prijs te koop is.
Virtual Pleasures
Hommes, kunst en projecten

hommes.nl

z.t. 2018 ei-tempera op linnen 33 x 19 cm

#AIRpromptsforpractice2020

Ik ben uitgenodigd door Alison Owen om deel te nemen aan #AIRpromptsforpractice2020 in samenwerking met A.I.R. Gallery.

Alison stuurt me om de dag een 'prompt' (een aansporende zin) waar ik dan 'prompt' (in een korte tijd) beeldend op reageer.

Mijn beeldende reacties zijn te zien op Instagram en Facebook.


prompt#15: be a ruthless editor, houtskool op papier 265 x 113 cm , foto onder; prompt#8: expand the frame, houtskool op papier, emmer 160 x 150 cm, prompt#11:work with new tools, ei-tempera op linnen, geschilderd met wattenstaafjes 20 x 15 cm

Iets voor jou?

Deze serie van drie tekeningen zijn geïnspireerd op mijn verblijf op IJsland. In december 2016 deed ik een artist residency bij SÍM in Reykjavik. De Iceland series zijn bij mij te koop voor 100 euro per tekening (15,9 x 10,8 cm). Gaat je belangstelling uit naar alle drie de tekeningen? Dan krijg je een korting van 50 euro. 

Als je interesse hebt in de tekeningen dan kun je mij een mailtje sturen.


z.t. 2016 potlood op papier 15,9 x 10,8 cn

album 

album geeft een overzicht van mijn schilderijen en tekeningen. album is geïnspireerd op de vormgeving van een ‘ouderwets’ fotoalbum met spinnenweb papier. In album is in plaats van het spinnenweb papier gebruik gemaakt van transparant papier met daarop, in zilverkleurige inkt gedrukt, een fragment uit een schilderij. De foto’s gedrukt op ongestreken papier zijn van 86 werken vanaf 2012 (het jaar dat ik begon te schilderen met ei-tempera) tot heden. 

gegevens boek
  • afmeting: 23 x 20 cm (h x b)
  • omslag: hardcover
  • binnenwerk: 96 pagina’s ongestreken papier en 42 transparante pagina’s 
  • oplage: 250 waarvan 15 speciale edities met een originele houtskool tekening op briefkaart formaat
  • prijs € 35,- speciale editie € 150,-
  • uitgave in eigen beheer
  • milieu vriendelijk gedrukt

Het boek is milieu vriendelijk gedrukt bij Duurzame Drukkerij Tienkamp in Groningen via het procedé van waterloos offset en het gebruik van inkt op plantaardige basis.

bestellen boek
Wil je mijn boek graag bestellen, dan kun je album ook bij mij bestellen door me even een mailtje te sturen of te bellen; info@rolinanell.nl | +31 6 810 393 57. 

Mijn boek album is ook verkrijgbaar bij galerie With Tsjalling en Ann's Art in Groningen en bij Hommes in Rotterdam.

speciale editie boek
De speciale editie van het boek bevat een originele houtskool tekening (14,9 x 10,5 cm). Heb je interesse voor deze speciale editie van het boek album dan kun je een tekening reserveren. Je betaald dan voor de tekening en krijgt het boek erbij. De speciale editie is € 150,-. De tekening is gemakkelijk uit het boek te halen en op een andere plek op te hangen.


This email was sent to <<E-mail adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
rolina nell · hereweg 12 · bierum, groningen 9906 pe · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp