bekijk deze mail in je browser
WAERBEKE WEBINAR #2
zaterdag 21 november 14-17u


openhartig samenleven
temidden van polariseren en verbinden
 
Hoe gaan we echt met elkaar in gesprek? Houden we vast aan het eigen gelijk of beginnen we een authentieke dialoog vanuit openhartig luisteren en beluisterd worden? Openheid groeit als we vertrekken van wat ons ten diepste verbindt. Kan ieders stem aan bod komen, niet alleen de tegenstem, maar ook de afwezige stem van wie ontgoocheld of apathisch heeft afgehaakt? Er ontstaat ruimte voor nieuwe antwoorden als we in staat zijn om weerstanden, tegenstellingen en afwijkende opinies onder ogen te zien en te begrijpen.

Dit webinar biedt inspiratie voor al wie vanuit stilte wil bijdragen aan depolarisatie, sociale veerkracht en cultuurverandering. Gastvrouw Fanny Matheusen neemt je mee langs verschillende praktijken die elkaar versterken. 
 

deelname € 12

opname is achteraf beschikbaar voor wie zich inschrijft

schrijf je vandaag nog in!

info & tickets
PRELUDE
13u30 - 13u55   KLANK VAN DE ZIEL
Muzikale intro door Birsen Taspinar die zich laat inspireren door het soefisme, een stroming binnen de islam. Als psycholoog en systeemtherapeut heeft zij een jarenlange ervaring met de psychosociale begeleiding van mensen die te maken krijgen met racisme. Zij zingt oude en hedendaagse liederen over schoonheid en liefde.
PROGRAMMA
14u - 14u10   WELKOM  •  OPMAAT
Dirk Sturtewagen (coördinator Waerbeke) & gastvrouw Fanny Matheusen (Hummus).
14u10 - 14u40   INSPIRATIE 1
Gerolf T’Hooft (Waerbeke) laat ons kennismaken met het gedachtengoed van kwantumfysicus David Bohm over dialoog. Hij studeerde westerse en oosterse filosofie en is sinds eind jaren ’80 actief als uitgever. 
14u40 - 15u10   INSPIRATIE 2
Tej Steiner (Heart Circle) deelt met ons zijn internationale praktijkervaring met cirkelwerk en de principes van openhartig verbinden in sociale context. Hij ontwikkelde zijn werk rond five ways of being en transformational group dynamics.
15u10 - 15u40   INSPIRATIE 3
Julie Arts (Presencing Institute) vertelt over de kunst van diep luisteren en presence, gebaseerd op Theory U van Otto Scharmer (MIT). Zij is econoom en vernieuwend werkzaam op het vlak van leren, innoveren en sociale verandering.
15u40 - 15u55   PAUZE
15u55 - 16u55   PANELGESPREK
Deskundigen gaan in gesprek over hun ervaringen met sociaal labowerk vanuit stilte als levensbron.
Fanny Matheusen (Hummus • The Art of Deep Democracy) begeleidt als transitiepedagoog 
groepen bij het creatief omgaan met verschil. Ze leert luisteren naar de wijsheid van de minderheid.
Koen Steuperaert (De Schakel) is directeur bij Stichting Lodewijk de Raet. Als ecosystemisch denker en procesbegeleider legt hij zich toe op het faciliteren van 'witruimte' als voorwaarde voor meer lokale cocreatie.
Kristin Verellen (We have the choice) initieert eigentijdse cirkelrituelen in diverse sociale contexten als ruimte voor authentieke ontmoeting. Ze is procesbegeleider en gestalttherapeut.
Rudy Dhont (labOrint) is deeltijds lector ethiek aan University Colleges Leuven-Limburg. Als duurzaamheidsonderzoeker reflecteert hij over actuele kantelpunten en mogelijke toekomstperspectieven.
16u55 - 17u00    SLOTWOORD
info & tickets


Als deelnemer aan het webinar kun je deze nieuwe Waerbeke publicatie uitzonderlijk bestellen aan €10 (i.p.v. €15). Bij de bevestiging van je ticket ontvang je hiervoor een actiecode.

Het boek is een inspiratiebron voor de Waerbeke Webinars 2020.

Facebook
Website
© 2020 Waerbeke vzw, Alle rechten voorbehouden.