Copy
YADDIKTI 4/2015

 
Eikö viesti näy kunnolla?
Avaa selaimessa

YAD Youth Against Drugs ry:n uutiskirje

Tästä uutiskirjeestä löydät ajankohtaista tietoa YADin vapaaehtoistyöstä ja toimintamahdollisuuksista, koulutuksista ja muista menoista. Yaddikti lähetetään kaikille YAD ry:n postituslistan jäsenille.

STREET TEAM

Street Team 2 -hanke päättyy syyskuun lopussa. Street Teamin toiminta sen sijaan jatkuu normaaliin tapaan hankkeen päättymisen jälkeen, osa-aikaisen työntekijän voimin. Hankkeen ajalta koottu sosiaalinen tilinpito on luettavissa lokakuun aikana YAD:n nettisivuilla. Lisäksi hankkeen materiaaleja laitetaan Innokylän materiaalipankkiin, josta niitä on mahdollista käydä lukemassa.

 

INFOPISTE- JA FESTARITYÖ

Kesän festarit on pistetty pakettiin. YAD:n festarikiertue toteutettiin 39 vapaaehtoisen voimin ja festareita koluttiin 13 kappaletta. Palaute on ollut sen mukaista, että KYLLÄ, ensi vuonna taas. Kesän vapaaehtoisten tunnelmointia voit lukea festariblogista.

Festareiden purkuviikonloppu järjestettiin Paloskylän leirikeskuksessa Jyväskylässä 11.-13.9., paikalla oli 9 YADin vapaaehtoista. Viikonlopussa käytiin läpi kesän festareita ja suunniteltiin miten festarityötä saataisiin tulevaisuudessa vieläkin parempi.

Huumeet festareilla -kysely oli auki 1.6-1.9 2015. Vastaajia oli yhteensä 284. Suurin vastaajaryhmä 22-29-vuotiaat. Vuosittaisen kyselyn tavoitteena on kartoittaa festareilla käyvien nuorten huumeasenteita ja mielipiteitä päihdepalveluista festareilla. Kyselyn tuloksista voit lukea lisää blogista.

Tämänkin kesän festareilta on kerätty tietoa sosiaalista tilinpitoa varten. Sosiaalinen tilinpito on laadullisen tilastoinnin väline, joka auttaa arvioimaan ja raportoimaan festarityön sujumista: onnistumisia ja kehittämistarpeita. Festarityön sosiaalinen tilinpito julkaistaan syksyn aikana YAD:n sivuilla.

Infopisteitä pyritään pitämään jatkossa myös talvikaudella tiiviimmin. Vinkkaa isoista valtakunnallisista nuorisotapahtumista Hannalle, niin katsotaan päästäisiinkö mestoille.

YAD:n infopiste- ja festarivapaahtoiseksi pääsee käymällä Infopistekoulutuksen, joka järjestetään seuraavan kerran 31.10.-1.11. Tampereella. Lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet.

 

PAIKALLISTOIMINTA

Paikallisosastojen syksy on täydessä käynnissä. Sinulle, joka et ole vielä mukana, tahtoo paikkaritiimi toivottaa rohkeutta hypätä kyytiin. Ottamalla yhteyttä oman paikkakunnan yhdyshenkilöön saat tietää, mitä missäkin milloinkin tapahtuu. Luvassa on kivoja tyyppejä, mahdollisuus hölläilyyn tai itsensä ylittämiseen, huumekysymyksistä kouluttautumiseen, paikallisissa tapahtumissa infoiluun, tapahtumien suunnitteluun, toteutukseen tai vain jompaankumpaan.

Joitain päivityksiä paikkakuntiin ja yhdyshenkilöihin on tullut. Uusi paikallisosasto on perustettu Ouluun ja Turussa on kaikki valmiudet, kunhan uusia apukäsiä ilmaantuu. Turun seudulta saa siis erityisesti aktivoitua: vinkkaa yhdyshenkilölle, jos tiedät jonkun joka olisi kiinnostunut tai osallistu itse!

Kiitämme isosti Varkauden paikallisosastoa liidannutta Elina Sievästä ja Tampereen yhdyshenkilöä Helmi Lindiä hienosta työstä. Toivotamme tervetulleeksi uudet vastuunkantajat Oulun yhdyshenkilöt Liisa Kovalaisen ja Tiina Gripin, Turusta vastaavan Saana Åkermanin ja Tampereen yhdyshenkilön Tomi Varttalan.
 

PÄIHDEKASVATUS

Rännäämme jälleen

Expa-hankkeen Ränni-huumekasvatussessioita tehdään taas 15-20-vuotiaiden nuorten ryhmille Tampereen ja Jyväskylän seuduilla. Lisätietoja löydät osoitteesta www.yad.fi/expa. Hankkeen koulutus on myös meneillään, ja uudet kokemusasiantuntijat valmistuvat lokakuussa. Voit tilata Rännin omalle nuorten ryhmällesi ottamalla meihin yhteyttä: susanna.karki@yad.fi tai hanna.lamberg@yad.fi


28.11. Kamakoulutus / Jyväskylä

Päihdetyön ajankohtaisasioita summaava koulutus. Sopii kaikille vapaaehtoisillemme, avoin myös muille aiheesta kiinnostuneille. Teemana mm. mindfulness päihdetyössä. Lisätiedot ja ilmoittautuminen: hanna.lamberg@yad.fi

 
12.12. Kättä Pidempää -vapaaehtoiskoulutus / Tampere

Yhden päivän mittainen koulutus, jossa perehdytään YAD ry:n päihdekasvatukseen ja toiminnallisiin päihdekasvatusmenetelmiin. Soveltuu nuorten ja nuorten aikuisten kanssa toimiville 16 vuotta täyttäneille vapaaehtoisille ja ammattilaisille. Lisätiedot ja ilmoittautuminen: sami.hoisko@yad.fi
 

Kiinnostaako huumeet -blogissa:

YAD herätti keskustelua huumeista kesän festareilla


29 Syy
YAD Youth Against Drugs ry:n nuoret vapaaehtoiset osallistuivat tänä vuonna kolmelletoista musiikkifestivaalille ympäri Suomea. Kesän 2015 aikana YADin infopisteellä kohdattiin yhteensä noin 1800 festarikävijää... Lue lisää...

YAD kouluttaa:

Infopistekoulutus

31.10-11.1.2015 @ TAMPERE
Infopistekoulutus antaa valmiudet YAD:n infopistetyöhön festareilla ja muissa tapahtumissa ympäri vuoden. Saat tietoa huumeista, ehkäisevästä huumetyöstä ja infopistetyöstä sekä eväitä huumekeskusteluun. Koulutus on suunnattu 13–35-vuotiaille, festarityöhön voi osallistua täytettyään 16 vuotta. Lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet.

www.yad.fi
www.yad.fi
YAD Facebookissa
YAD Facebookissa
YAD Instagramissa
YAD Instagramissa
YAD Twitterissä
YAD Twitterissä
yad@yad.fi
yad@yad.fi
Copyright © | 2015 |YAD Youth Against Drugs ry, All rights reserved.

Peru tämän uutiskirjeen tilaus    Päivitä tietosi
 
Email Marketing Powered by Mailchimp