Copy
Bezoek onze website
Is deze email niet leesbaar? Klik hier.

Agenda & opinie
Minister Geens hervormt het vennootschapsrecht. Sociare pleit daarbij voor aandacht voor de eigenheid van de socioculturele sector en volgt die plannen van nabij op, samen met verschillende partners.  
 

Over wat de minister juist plant voor vzw's, vso's en stichtingen doen een aantal wilde verhalen de ronde. Marleen Denef van advocatenkantoor Curia gaf tijdens een volgeboekte ledenlunch duiding bij de hervormingsplannen en aandachtspunten.
 

 


Een Dimona-light invoeren en het plafond voor de kostenvergoedingen verhogen. Het zijn 2 thema's die in het oog springen in een nieuw wetsvoorstel rond vrijwilligerswerk. Ons standpunt lees je hier.

Actualiteit

 Op 23 februari keurde de Kamer het wetsontwerp Werkbaar & Wendbaar Werk van minister Kris Peeters goed. Van zodra de wet definitief is, vind je als Sociare-lid de nodige modeldocumenten, - clausules en wegwijzers op onze website.


Behoort je organisatie tot PC 329.01 en ontvang je loonsubsidies van het maribelfonds? Bezorg dan de loonstaten voor 5 maart terug aan het fonds. Lees hier waarom dat zo belangrijk is.
 

   

 

Nu de jaarrekeningen van 2016 duidelijk worden, wordt ook de totale factuur voor je externe dienst duidelijk. Vaak een stijging tegenover de jaren voordien. Reden? De nieuwe tarieven die gelden sinds 1 januari 2016 en de NACE-code waar je organisatie ondergebracht is. Meer info
 


 


Op 2 februari 2017 ondertekenden de sociale partners van de Groep van 10 het ipa voor 2017 - 2018. Dat omvat 4 luiken. Nar-cao's en regelgeving zijn nodig. We volgen dit op via unisoc en houden je op de hoogte.


Een organisatie uit PC329.01 en eenvoudig berekenen hoeveel de bijdrage in het woon-werkverkeer met auto of moto bedraagt? Dat kan met onze nieuwe tool.
 

Ben je een werkgever uit het Vlaams Gewest en heb je sinds 1 januari iemand aangeworven die minstens 2 jaar werkzoekend was? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een nieuwe aanwervingspremie, die voor een deel de afgeschafte activa-voordelen compenseert.
 

Goed nieuws voor organisaties die sinds 1 januari een derde, vierde, vijfde of zesde werknemer in dienst namen. Voor deze aanwervingen geldt er namelijk een verminderde rsz-bijdrage.
 
 

Een kb dat de reglementering rond swt op een aantal punten verduidelijkt verscheen vorige week in het Staatsblad. Een uitgebreide update lees je in dit artikel.
 

AV en evenementen


 Noteer alvast 25 april 2017, namiddag in KVS Brussel, voor de Algemene Vergadering van Sociare. Met onder meer lezing en boek Krist Pauwels ‘Uw werk en uw leven (2017)’, waarin hij de focus op de organisatie en vooral op de mens die erin werkt, legt. "Als we de wereld om ons heen opnieuw kunnen uitvinden, dan moeten we ook onszelf durven innoveren."
 Hoever staat jouw organisatie met de uitrol van een professioneel medewerkersbeleid? Wissel je ervaringen en aanpak uit met andere vzw’s en starters tijdens de gratis workshop HRscan van HR-wijs op 30 maart.
 

   
 


Het vormingsfonds Lokale Diensteneconomie heeft pas haar kalenderaanbod voor 2017 bekend gemaakt: een uitgebreid aanbod aan competentieversterkende vormingen voor doelgroep- en andere werknemers binnen LDE-ondernemingen, dat bovendien helemaal gratis is.
 

  
 

Op 28 april organiseert Esela haar jaarlijks congres in Brussel. Thema 'Teaming Up in the Middle: How do Business and Not for Profits Jointly Create Social Impact'. Esela heeft als doel de maatschappelijke tendensen rond sociaal ondernemerschap en social impact investing juridisch te faciliteren.
 
Teamdag Sociare
 


Op maandag 6 maart steken we bij Sociare de koppen bij elkaar op de jaarlijkse teamdag. We zijn dan uitzonderlijk enkel te bereiken via mail.
 

Belangrijke data

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Copyright © 2017 Sociare, All rights reserved.

Our mailing address is:
Sociare
Ravensteingalerij 28 bus 3
Brussel 1000
Belgium

Add us to your address book

 


This email was sent to <<Mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Sociare · Ravensteingalerij 28 bus 3 · Brussel 1000 · Belgium