Copy
Bezoek onze website
Is deze email niet leesbaar? Klik hier.

SociarE-Zine januari
Ook in 2017 jouw maandelijkse update

De kerstboom is afgebroken, de nieuwjaarsbrieven zijn voorgelezen. Back to business dus, en ook in het nieuwe jaar is Sociare er met informatie, advies, modelclausules, tools, vormingen, netwerking, belangenbehartiging, ... En met ons maandelijks SociarE-Zine, waarvan hier de eerste editie 2017.

Nieuws uit eigen huis 

Vennootschapshervorming en sociale agenda  


Minister Geens hervormt het vennootschapsrecht. Wat met de vzw, stichtingen en vso's in dit verhaal? Op maandag 20 februari nodigen we vanaf 12u onze leden uit voor een toelichting door Marleen Denef, Curia. Vervolgens informeren en consulteren we onze leden over andere belangrijke dossiers op de sociale agenda: sociale fondsen, VIA, PC329. > Info en inschrijven


 

Personeelswissel binnen consultententeam


Na ruim 9 jaar nemen we afscheid van Katrien Van Overvelt. Katrien was binnen het consulententeam de stuwende kracht achter tal van activiteiten, vormingen, adviezen en werkgroepen. We geven haar een laatste keer het woord en wensen haar veel succes in haar verdere loopbaan.

Katrien: "Wat een boeiende en leuke jaren bij Sociare. Niet moeilijk met zo’n uitdagende job binnen een geweldig team. En als kers op de taart een dankbaar en betrokken publiek. Heel erg bedankt allemaal voor de fijne samenwerking. De sector blijft me zeer genegen, dus wie weet tot een volgende keer."
 
Tegelijkertijd verwelkomt Sociare sinds16 januari Felix De Koninck in het consulententeam.
Felix: "
Na twee weken is al duidelijk dat werken bij Sociare enorm gevarieerd en uitdagend is. Vormingen, kleine en grote vragen van organisaties, actualiteit opvolgen: allemaal bijzonder interessant. Ik kijk ernaar uit om mij er nog verder in te verdiepen." 
 

Ook SCWITCH breidt uit

 

Niet alleen bij Sociare is er vers bloed, ook bij SCWITCH steken ze een tandje bij. Met de aanwerving van projectmanager Luk Tas bouwt SCWITCH volop aan de uitbouw en ontwikkeling van de expertendatabank zakelijk organisatiemanagement. Die moet straffe freelancers en bedrijven met kennis van zaken, voeling en expertise in de socioculturele sector verzamelen. Luk deed de afgelopen jaren de nodige ervaring op in de jeugd- en cultuursector, en is nu klaar voor deze nieuwe uitdaging.

Luk: "De expertendatabank moet een echte vijver worden, waarin organisaties kunnen vissen naar die ene specialist in communicatie, ICT of het schrijven van beleidsplannen waarmee zij perfect matchen. De komende weken trek ik de baan op om verder te timmeren aan die databank. Heb je vragen, suggesties of plannen in die richting? 1 adres: luk@scwitch.be"

 

Sociaaljuridische actualiteitFietsvergoeding voortaan 0.23 euro per kilometer


Behoort je organisatie tot PC 329.01? Dan hebben werknemers voor hun woon-werkverkeer met de fiets sinds 1 januari 2017 recht op 0,23 euro per kilometer. Het volledige artikel lees je hier, meer info over woon-werkverkeer vind je hier terug. 

Fiscus maakt geïndexeerde bedragen bekend
 

Na de publicatie in het Staatsblad van het bericht over de automatische indexering van een aantal bedragen, kreeg onze tabel actuele bedragen een update. Dat handige overzicht zet alle plafonds inzake verloning, extralegale voordelen, mobiliteit en kostenvergoedingen op een rij.


Re-integratie zieke werknemers

Met een aantal nieuwe maatregelen rond re-integratie van afwezigen op de werkvloer, wil de federale regering het aantal langdurig arbeidsongeschikten terugdringen. Centraal daarbij staat een re-integratieplan bij de huidige werkgever. Meer over over wat dat concreet betekent voor je organisatie lees je hier


Werkbaar Wendbaar Werk


De Kamer behandelt op dit moment het wetsontwerp Werkbaar en Wendbaar werk. Verschillende maatregelen zouden al op 1 februari in werking treden. Een stand van zaken over de wet-Peeters, met onder meer wijzigingen op vlak van arbeidsduur, deeltijdse arbeid, werkgeversgroeperingen, opleiding en occasioneel telewerk, lees je op onze website.


Tijdskrediet wijzigt

 

Tijdskrediet zonder motief verdwijnt en tijdskrediet met een zorgmotief verhoogt tot 51 maanden. Dat zijn de belangrijkste wijzigingen op vlak van tijdskrediet in cao nr. 103ter, die uiterlijk in werking treedt op 1 april 2017. Een volledig overzicht vind je terug in dit artikel.


Werken met studenten: goed om te weten

Sinds 1 januari mogen studenten jaarlijks maximaal 475 uren werken. Ook een zelfstandige activiteit uitoefenen wordt makkelijker voor hen dankzij het nieuw statuut van student-ondernemer.

Belangrijke data

 
1 februari
  
 
Prijsverhoging openbaar vervoer: implicaties voor tussenkomst woon-werkverkeer
  
  
 
1 maart 
  
  
Fiscale fiche 281.10
Aftrekbare giften: deadline attesten 281.71 
Meedelen jaaroverzicht tewerkstellingsmaatregelen
15
maart
 
Deadline indienen dossier vormingsbudget voor 2016 bij Vivo. Folder en formulier
  
  
17
maart
  
 
Deadline aanvraag project VIA Vorming hogerop – beroepsgerichte opleiding werknemers 
  
  
31
maart
  
  
 
Deadline indienen jaarverslag interne dienst   
Mededeling individuele pensioentoezegging voorgaande jaar aan FSMA 
Deadline analyseverslag genderneutraal loonbeleid 
 
 
 
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Copyright © 2017 Sociare, All rights reserved.

Our mailing address is:
Sociare
Ravensteingalerij 28 bus 3
Brussel 1000
Belgium

Add us to your address book

 


This email was sent to <<Mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Sociare · Ravensteingalerij 28 bus 3 · Brussel 1000 · Belgium