Copy
Bezoek onze website
Is deze email niet leesbaar? Klik hier.
ACTUALITEIT
 

 
 


De wet Werkbaar & Wendbaar werk is een feit. Lees hier ons complete dossier. Daarnaast organiseren we hierover ook nog een aantal vormingen:

> Werkbaar & Wendbaar Werk: een overzicht: laatste plaatsen op 4 april en 20 april
> Arbeidsduur en deeltijdse arbeid na het Plan Peeters
> Maak je arbeidsreglement werkbaar en wendbaar

 

 

De NAR sloot in maart maar liefst 9 cao's, over de loonnorm, swt en landingsbanen. Meer informatie lees je op onze website.

 

 

Vanaf 1 april wijzigt het recht op tijdskrediet grondig. Tijdskrediet zonder motief verdwijnt volledig, terwijl tijdskrediet met zorgmotief verder uitgebreid wordt. Een overzicht van de algemene principes en sectorale regels kan je hier bekijken.
 


 
 
Het voorstel van de federale meerderheidspartijen om de ecocheques af te schaffen wordt niet door iedereen even positief onthaald. De commissie Sociale Zaken heeft besloten om eerst nog advies in te winnen bij de Raad van State en te luisteren naar de bezwaren van de sociale partners.
 
SOCIARE NIEUWSDankzij het Startjob-project gingen in 2016 zo’n 75 jongeren aan de slag in een eerste job binnen de socioculturele sector. In maart was er voor hen Start2work–Start2coach, een evenement waar het delen van ervaringen en het uitwisselen van good practices centraal stond. Een verslag lees je hier.


 

Al ingeschreven voor onze Algemene Vergadering op 25 april? Krist Pauwels, ondernemer en kernpartner bij communicatiebureau Choco, komt er vertellen over zijn boek "Uw werk én uw leven". Verder stelt Scwitch een aantal ondersteuningspakketten voor leidinggevenden aan je voor. Het volledige programma van de AV vind je hier terug.

Geen lid van onze AV? Ook dan ben je meer dan welkom! Wel graag je komst bevestigen voor woensdag 12 april via vormingen@sociare.be

 

Op dit moment verwerken we de eerste lading resultaten van onze ledenbevraging. Heb je de enquête nog niet ingevuld? Dat kan nog tot en met donderdag 6 april, door op deze link te klikken.
PARTNERS
Giften en betalingen aan je organisatie in enkele klikken? Met een online betaalsysteem kan het, maar voor kleine organisatie is dat zelf opzetten vaak duur en ingewikkeld. Scwitch pakt nu uit met een haalbaar systeem, dat op vrijdag 28 april wordt voorgesteld.

Verder nog een save the date: hou ook alvast dinsdag 6 juni vrij in jullie agenda voor Scwitch-on, een netwerk- en expertisemoment voor consultants en leidinggevenden. Hou de Scwitch-kanalen in de gaten, daar wordt het volledige programma heel binnenkort bekend gemaakt.Heb je suggesties, frustraties en bemerkingen over ESF-projecten? Dan zijn die welkom via info@dewerkplekarchitecten.be, waar het team van de Werkplekarchitecten ze bundelt in een dossier.
Op donderdag 4 mei organiseert HRwijs (een project van Verso, de Vereniging voor Social Profitondernemingen) de Inspiratiesessie 'Beter samenwerken in team'. Inschrijven kan nog via deze link.Sinds deze week is de wachtpagina waardevolwerk.be een feit. In afwachting van de officiële lancering in september vind je er alvast een interessante blog over werkbaar werk in onze sector terug.
 

BELANGRIJKE DATA

15 april 2017
Aanvraag vrijstelling bijdrageplicht sectorpensioen PC 329.01   

15 mei 2017
Evaluatierapport sociale maribel PC 329.01 

30 juni 2017
Opzeg sociaal secretariaat en Externe Dienst Bescherming en Preventie op het werk 

Fiscale fiches 281.50 voor freelancers 

Dossier Educatief Verlof Brussels Gewest schooljaar 2015-2016 
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Copyright © 2017 Sociare, All rights reserved.

Our mailing address is:
Sociare
Ravensteingalerij 28 bus 3
Brussel 1000
Belgium

Add us to your address book

 


This email was sent to <<Mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Sociare · Ravensteingalerij 28 bus 3 · Brussel 1000 · Belgium