Copy

Spoornieuws #32

Elke werkdag verschijnen nieuwe blogs op prorail.nl. Speciaal voor jou maken wij een selectie van de best gelezen items en interessant nieuws van deze en afgelopen week. 

Tweet
Share
Share

3, 2, 1, Ignition! Eerste spoordek HSE gelanceerd


Het ging centimeter voor centimeter, maar afgelopen weekend is het eerste van drie spoordekken voor het Haags Startstation Erasmuslijn op zijn plek gelegd. En dat ging zelfs sneller dan gedacht. We waren een halve dag eerder klaar.
Lees verder

Fotoblog: Rode loper uit voor reizigers op vernieuwd Utrecht Centraal


Vrijdag 31 juli was het feest op Utrecht Centraal! De stationshal is maar liefst 12.000 vierkante meter groter geworden. Dus bijna twee voetbalvelden groter. Om dit te vieren hadden we voor de reiziger de rode loper uitgerold op Utrecht Centraal.
Lees verder

Video + fotoblog: Utrecht wordt nooit meer hetzelfde


Een feest voor de reiziger afgelopen vrijdag op station Utrecht Centraal. Er is 12.000 vierkante meter stationshal bi gekomen. We zijn nu op 5/6 deel van de nieuwe OV Terminal, in 2016 is het hele station af. Precies volgens de planning en binnen budget. Bekijk de foto's van de nieuwe hal. In het filmpje is te zien dat mensen het oude Utrecht Centraal best zullen missen.
Lees verder

Timelaps en foto's verwijderen loopbrug Zwolle


Na bijna 5 jaar trouwe dienst is de loopbrug op station Zwolle afgelopen zondag weggehaald. Met twee enorme hijskranen vloog 280.000 kilo aan staal door de lucht. Reizigers op station Zwolle hebben een nieuwe reizigerstunnel teruggekregen. Weten hoe het verwijderen van de loopbrug is verlopen? Bekijk dan de timelaps en de foto's.
Lees verder
Twitter
Instagram
Facebook
LinkedIn
YouTube
Copyright © 2015 ProRail, All rights reserved.

prorail.nl

Vragen of meldingen? Neem contact op met het team Publiekscontacten of uw contactpersoon bij ProRail.

afmelden    update mailvoorkeuren