Copy
Als deze nieuwsbrief niet goed wordt weer gegeven, klik dan hier

Nieuwsbrief juli 2016

► Kom op 27 september naar de DuurzaamDoen lezing over energieopslag
► Energie en drinkwater besparen met KlimaRain-systeem
► Centrum Duurzaam 3e bij Koploperprijs Leeuwarden
► De eerste meters voor ECObus Het Bildt
► LC award voor Led-verlichting systeem voor zorgcentra
► Duitse techniekstudenten te gast bij Centrum Duurzaam

Kom op 27 september naar de DuurzaamDoen lezing over energieopslag

ROC Friese Poort Centrum Duurzaam, Uneto-VNI, Kenteq en Otib nodigen u graag uit op dinsdag 27 september 2016 voor een Duurzaam Doen lunchlezing over energieopslag. Zet de datum alvast in uw agenda. De uitnodiging volgt na de zomervakantie. Meld u alvast aan voor deze lezing

Energie en drinkwater besparen met KlimaRain-systeem

‘Woningen met ongunstige energie labels zijn in de toekomst slechter verkoopbaar en dus minder waard’. Dit gegeven plaatst het begrip ‘terugverdientijd’  bij duurzame innovaties in een heel nieuw daglicht. Het is een van de waardevolle conclusies tijdens de Duurzaam Doen Lezing over het KlimaRain-systeem op dinsdag 14 juni 2016 bij Centrum Duurzaam Friesland van ROC Friese Poort. 
Klik hier voor meer informatie

Centrum Duurzaam 3e bij Koploperprijs Leeuwarden

Vanaf eind 2015 zijn zeven bedrijven uit Leeuwarden aan de slag gegaan met Duurzaam Ondernemen. Het project sloot af met een MVO opdracht van alle deelnemers waarbij Verno Materieel Verhuur de Koploperprijs Leeuwarden won met een MVO-jaarverslag. Centrum Duurzaam viel in de prijzen en kwam als 3e uit de bus met een 10 speerpunten plan gericht op duurzaam ondernemerschap. Klik hier voor meer informatie

De eerste meters voor ECObus Het Bildt

‘Het is net alsof ik in een golfkar rijd, maar dan in het groot’. Dat is de enthousiaste reactie van de vrijwillige chauffeur van Zorgcentrum Het Bildt na de eerste meters van de ECObus Het Bildt. ‘En zo stil en ook nog onze eigen bus’,  zegt mevrouw Visbeek, bewoonster van Zorgcentrum Het Bildt, vol trots. Vrijdag 1 juli 2016 vierden de bewoners van Zorgcentrum Het Bildt samen met de studenten van ROC Friese Poort de eerste meters van ECObus Het Bildt bij Frisian Motors in Bakkeveen.
Klik hier voor meer informatie

Led-verlichting systeem voor zorgcentra wint LC-Award voor MBO

Berry Visser, student Elektrotechniek bij ROC Friese Poort, ontwikkelde vanuit een innovatieproject van Centrum Duurzaam zelf een led-verlichting systeem voor in zorgcentra. Hij won de LC-Award voor het beste project uit het mbo. Voor het vierde jaar op rij organiseerde de Leeuwarder Courant in samenwerking met de onderwijsinstellingen in Friesland de LC-Awards. 
Klik hier voor meer informatie

Duitse techniekstudenten te gast bij ROC Friese Poort Centrum Duurzaam

Sinds 2015 zijn er contacten tussen ROC Friese Poort Leeuwarden en  de BBS Schule in Cloppenburg Duitsland. ‘Vanuit de technische opleidingen willen we graag met elkaar samenwerken’, zo legt Franzis Wiese, docent Duits bij ROC Friese Poort, uit. ‘We willen vooral studenten inspireren door het uitwisselen van stagiaires en door kennis te delen op het gebied van duurzaamheid en techniek’, vullen Birgit Benkens en Peter Diekmann, docenten van de BBS Schule, aan. 
Klik hier voor meer informatie
Twitter
Facebook
LinkedIn
YouTube
Website
Contact - Disclaimer -  Update voorkeuren - Uitschrijven


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
roc friese poort · Anne Wadmanwei 6 · Leeuwarden, Fr 8914 BD · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp