Copy
View this email in your browser

Vad händer egentligen?   

Vi är redan mot slutet av februari och tempot är intensivt högt här i kulturfabriken. För första gången någonsin kan vi hälsa alla tre vinnare i kategorin Av och med unga i The Brewhouse Award välkomna till förinkubatorn Create Speed. Vi vill rikta ett stort Tack till gymnasieskolan Thoren Innovation School som ger fem av sina studenter möjlighet att varje måndag under 16 veckor ta del av vår kunskap. Det här är både unikt och grymt framtidsorienterat!
Om 4 dagar har vi världspremiär för en helt ny teater i Göteborg. Teater Bauer vågar utmana den traditionella teatern, omfamna och inkludera sina gäster på ett högst personligt sätt, givetvis med en konstnärlig briljans. Brewhouse verksamhet skall signalera mångfald och andas nyskapande, en ibland spretig verksamhet – precis så som vi önskar. 
Miljön och verksamheten skall även spegla varandra och äntligen har lokalerna där våra kreatörer, entreprenörer och innovatörer arbetar omgestaltats. I sann Brewhouse identitet har vi målat om, köpt begagnat, lagat, skänkt bort, sålt och förädlat inkubatormiljön. Det här kallar vi hållbar renovering ur alla perspektiv. Kolla in våra före och efter bilder Ett stort tack till hela Brewhouse-gänget som skapat både dag och nattetid tillsammans.  ÄNTLIGEN har vi tagit viktiga steg mot vår dröm där Brewhouse visuella identitet skall kännas och andas i hela fabriken.
Välkomna till en härligt kreativ vår på Brewhouse!

Anna Svensdotter Dimle
Verksamhetschef och konstnärlig ledare 

Brewhouse på Stockholms Auktionsverk

Under januari och februari har det hänt mycket i Brewhouse lokaler. En av kreatörerna som varit med och bidragit är Design Director Jörgen Nordqvist, K D X. Samarbetet mellan Jörgen och Brewhouse har pågått sedan 2015 och det är Jörgens arbete som resulterat i Brewhouse nya visuella identitet. Jörgen är nyligen hemkommen från Stockholm där han medverkade i utställningen Ung Svensk Form- Dåtid, Nutid, Framtid: Vad hände sen? på Stockholms Auktionsverk. Tre av de fyra verk som valdes ut från Jörgens portfolio, var de posters som Jörgen skapade för The Brewhouse Award 2016. Vi är mycket stolta och kontaktade Jörgen för att ta pulsen efter auktionen.

Läs intervjun här.

Vanligt Folk - Världspremiär den 3 mars! 

4 dagar till premiären av teater-revyn Vanligt Folk. Teater Bauer flyttade in i Brewhouse Arena förra veckan då repetitionerna började närma sig premiären. Har ni vägarna förbi Brewhouse i dag tisdag, mellan klockan 13:00 - 15:00 får ni ett unikt smakprov ur föreställningen då ensemblen har en sk. öppen repetition. Om inte annat kan ni ha turen att stöta på skådespelarna och musikerna i lunchminglet, där de kan få för sig att ta ton under veckan. 

Säkra dina biljetter här!

Välkomna till Brewhouse!  

För en knapp månad sedan välkomnade vi 15 nya projekt till vårens förinkubator Create Speed. Här finns en blandning från nyskapande designprodukter till spelkultur och nya innovationer för musikbranchen. Klicka på länken och läs om en av årets yngsta entreprenörer Albert Frykman som vann tredje pris i kategorin Av och med unga i The Brewhouse Award 2016. 

Läs mer här.

Psst...

Trollkarlens Arvinge av Ida Öhnell, entreprenör inom Brewhouse Inkubator, har nominerats till Selmapriset 2017. Boken, som blev verklighet genom crowdfunding, skildrar den spännande fantasy-berättelsen om två syskon i en liten, nutida stad i Sverige som en dag får ett brev som förändrar deras liv. Selmapriset instiftades 2014 för att utse Sveriges bästa egenutgivna böcker och delas ut av förlaget Vulkan. Inom kort utses vinnaren, håll utkik! 
 

Daniel Stighäll

Presidentes in Thronis 


Daniel Stighäll är konstnärlig doktorand med arbetsplats på Brewhouse. I nyhetsbloggen resonerar Daniel denna gång om att skriva av kärlek till sanningen....  

Läs Daniel Stighälls blogg

Boka Brewhouse Arena för event eller konferens – bli kulturmärkt!

Känner du till att Brewhouse är en icke vinstdrivande organisation och att allt överskott från vår kommersiella verksamhet går oavkortat tillbaka till vår talang- och inkubatorverksamhet? På så sätt är alla våra gäster med och bidrar till utvecklingen inom den kulturella och kreativa sektorn. Det är det här vi kallar kulturmärkning!

Lägg din konferens eller ditt event hos oss och bli kulturmärkt. Du gör skillnad! Kontakta Claes för en personlig visning, ring 031-83 41 03 eller maila till claes@brewhouse.se.  

Läs mer om vad Brewhouse kan erbjuda
MEDFINANSIÄRER BREWHOUSE:
BREWHOUSE PARTNERS:
  
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
LinkedIn
LinkedIn
YouTube
YouTube


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Brewhouse · Åvägen 24 · Goteborg 412 51 · Sweden