Copy
Februari 2019
Lees deze nieuwsbrief online
Dag <<First Name>>

Koning Winter heeft ons nog eens een koude prik gegeven en een sneeuwtapijt uitgerold. Misschien heb je zelf gemerkt dat alles dan stiller wordt en het maagdelijk wit als zuiverend en rustgevend ervaren. Stilte en rust zijn heel deugdzaam en voedend voor ons Water element (zie ook Nieuwsbrief van jan 2019) en ook heel belangrijk voor ons Brein. >> meer lezen over belang van Stilte
Stilte is ook heel belangrijk bij cranio sacraal behandelingen, om diep te luisteren naar dit heel subtiele systeem en contact te maken met de "Breath of Life". Voor zowel de gever als de ontvanger is verstilling essentieel om je te verbinden met de zelf helende kracht in het lichaam. Overgave aan die stilte, voorbij het moeten, voorbij het doen, voorbij alle ideeen, ... daar ligt de mogelijkheid tot diepe heling van oude trauma's en angsten. Dit is de ware kracht van verstilling! 
Wil je dit zelf ervaren, dan kan dat via een Cranio sessie of je kan ook leren om dit bij jezelf toe te passen of bij anderen tijdens onze Cranio workshop.

Verderop in deze nieuwsbrief belichten we
Het Cranio Sacraal Systeem, Behandeling + info over de Cranio workshop 
>> meer lezen
Info over de Shiatsu opleidingen: Basiscursus, Cyclus 1, 2 en 3 die weldra starten >> meer lezen
Welke BSF erkende bijscholingen kan je komen volgen >> meer lezen 


Heb je nog vragen, neem gerust contact
Hartelijke groetjes
Dominique

PS je mag deze nieuwsbrief ook doorsturen naar zij die volgens jou interesse kunnen hebben in deze nieuwsbrief en/of de activiteiten van de Shiatsu Academie
HET CRANIO SACRAAL SYSTEEM 
Het craniosacraal systeem
Het externe deel van het craniosacraal systeem bestaat enerzijds uit het cranium en anderzijds het sacrum. Het interne deel bestaat uit de vliezen en vocht die de hersenen en het ruggenmerg omvatten en beschermen.
Het Cranium
De schedel of het cranium is samengesteld uit verschillende botten: 1 voorhoofdsbeen, 2 wandbeenderen, achterhoofdsbeen, 2 slaapbeenderen en een zeefbeen. Via de naden tussen de botten zijn miniscule bewegingen mogelijk.
Het Sacrum
Het heiligbeen vormt het distale deel van het Cranio Sacrale systeem dat via de ruggengraat verbonden is met het cranium.
De Vliezen
De hersenen en het ruggenmerg zijn omgeven door vliezen (3 lagen), het harde buitenvlies of dura mater, het spinnenragevlies of arachnid mater en het zachte vlies of pia mater.
Het cerebro spinale vocht
Hersenvocht is een waterige vloeistof die zich in de vier hersenkamers van de schedel en in de ruimte tussen de hersenen en het harde hersenvliesen bevindt en ook in de ruimte rond het ruggenmerg voorkomt (cerebrospinaal vocht of liquor cerebrospinalis). Dit vocht dient in de eerste plaats als een soort stootkussen en als warmtebuffer, zorgt voor de afvoer van bepaalde afbraakprodukten en aanvoer van voedingsstoffen.
Het Cranio Sacrale Ritme
Binnen het craniosacraal systeem is er een ritmische productie en circulatie van hersen- en ruggenmergvloeistof, waardoor drukverschillen ontstaan. 
Deze drukverschillen veroorzaken de ritmische beweging van het hersenvlies en daardoor de bewegingen van de schedelbeenderen. We noemen dit het craniosacraal ritme.
Cranio Sacraal behandeling
Wat is een Cranio Sacraal behandeling?
De Cranio Sacraal behandeling werkt met zachte aanrakingen aan de schedelbotten en het bekken met als voornaamste doel ontspanning te bekomen in het Craniosacraal en bindweefselsysteem. Dit heeft een direct effect op je zenuwstelsel alsook op de doorstroming van de energie in je hele lichaam. Deze vorm van aanraking is zeer deugdzaam bij diverse vormen van stress die zich tonen als hoofdpijn, migraine, stijve rugspieren, schouder- en nekspanningen, problemen met je organen, spijsvertering, menstruatie of overgangsklachten, ...
Cranio Sacraal sessie boeken:
Ontdek de kracht van verstillen en activatie van je zelfhelende vermogen.
Evert Puijk -
www.crasac.be - 
 0496/305480
Dominique Respens - www.shiatsu-academie.be - 0498/246633
Cranio Sacraal Workshop
Cranio Sacraal Basisworkshop op 23+24 feb en 23+24 mrt 2019
Voor zij die zelf willen leren Cranio Sacraal behandelingen te geven is er onze Basiscursus van 4 lesdagen telkens van 9u30-17u. 
Wat leer je in de Cranio Sacraal Basisworkshop?
In deze workshop leer je een basis protocol om alle schedelbotten en het bekken te behandelen. Tijdens de Cranio Sacraal sessie leer je door te verstillen diep te luisteren naar het craniale ritme over heel het lichaam, de beweging van de schedelbotten, naar de blokkades en spanningen. Met zachte aanrakingen breng je harmonie in het craniale ritme, de craniale botten, de fascia, de energie. Je ontdekt hoe het bindweefsel het verbindende element hierin is en maakt een reis doorheen het hele lichaam om zowel fysieke spanningen als emotioneel mentale patronen te ontladen. Het bindweefsel en de botten krijgen weer meer ruimte en beweeglijkheid, waardoor het lichaam de mogelijkheid krijgt zich weer te gaan herstellen. Je leert zodoende de zelfhelende krachten van de ontvanger uit te nodigen om terug evenwicht te brengen in het lichaam, spanningen, stress, emoties af te bouwen en de energiedoorstroming te bevorderen. 
Wat brengt het Cranio Sacraal Basisprotocol?
Deze Basis behandeling biedt ondersteuning bij diverse stress klachten die zich tonen als hoofdpijn,  migraine, stijve rugspieren, schouder- en nek spanningen, problemen met je organen, spijsvertering, menstruatie of overgangsklachten, ...
Het is een aanrader voor zij die hun fijngevoeligheid in hun behandelingen wensen te verhogen, om dieper in het lichaam en energie systeem te leren luisteren en aanwezig te zijn.
Door het uitwisselen van craniosacrale sessies tijdens de workshop wordt je eigen craniosacrale systeem gebalanceerd. Je ervaart meer rust, harmonie, je laat spanningen en stress los, het geeft een boost aan je zelfhelende kracht en algehele vitaliteit.
De Cranio sacraal behandelingen zijn een methode op zich, tegelijkertijd heel aanvullend bij andere vormen van lichaamswerk zoals shiatsu, Thai yoga massage, Ayurveda en andere massage vormen, ...
Voor wie is deze workshop?
De Cranio Sacraal workshop is open voor zowel voor beginners als voor zij die reeds ervaring hebben met Shiatsu of andere vormen van lichaamswerk en massage. 
Deze workshop is een erkende nascholing voor leden van de Belgische Shiatsu Federatie.
Neem gerust 
contact voor overleg, mocht je vragen hebben omtrent je deelname aan deze workshop.
MEER INFO                   INSCHRIJVEN
SHIATSU OPLEIDINGEN
De Kaizendo Shiatsu Academie is lid van en erkend door de Belgische Shiatsu Federatie. Wij bieden een volledige Shiatsu opleiding aan, die je kan volgen voor je persoonlijk welbevinden of om je te bekwamen tot een professioneel shiatsu beoefenaar. De Shiatsu opleiding loopt over 3 Cycli en je start met de Basiscursus die de instap vormt en apart gevolgd kan worden.
SHIATSU BASISCURSUS
TE GENT

Maandag 18+25 feb en 11+18 mrt  9u-16u
Leer een volledige shiatsu basisbehandeling - open voor iedereen zonder voorkennis

MEER INFO - INSCHRIJVEN
SHIATSU CYCLUS 1
TE MARKE

vanaf  maandag 1 apr 9u-16u
Tijdens de Meridiaanstudie leer je shiatsu toepassen op de 12 meridianen. Open voor zij die de shiatsu Basiscursus hebben gevolgd
MEER INFO - INSCHRIJVEN

OPEN LES SHIATSU
Woensdag 3 april 2019 (gratis)
meer info    inschrijven

SHIATSU CYCLUS 2
vanaf  6+7 apr 9u30-16u30
Shiatsu Cyclus 2 open voor zij die reeds C1 gevolgd hebben
MEER INFO - INSCHRIJVEN
SHIATSU CYCLUS 3
vanaf  27+28 apr 9u30-16u30
Shiatsu Cyclus 3 - Module 1 open voor zij die reeds C2 gevolgd hebben
MEER INFO - INSCHRIJVEN
Heb je reeds ervaring met Shiatsu en wens je aan te sluiten bij onze opleiding (Cyclus 1, 2 of 3), neem dan gerust contact voor overleg en dan kijken we samen waar je kan instappen in de Kaizendo Shiatsu opleiding.
BSF ERKENDE BIJSCHOLINGEN
Cranio Sacraal Basiscursus
23+24 feb en 23+24 mrt 2019
In de basiscursus leer je het basisprotocol om alle schedelbotten en het bekken te behandelen

Nog enkele plaatsen beschikbaar
MEER INFOINSCHRIJVEN
Chi Nei Tsang Basiscursus
Vrijdag 26 apr 10+24 mei 2019

In de basiscursus leer je werken op de darmen, openen, vitaliseren en ontspannen van de buik.
Geniet van korting tot 26 mrt 2019
MEER INFOINSCHRIJVEN
BEWEGINGSLESSEN
BIG DIPPER CHI KUNG 29+30 JUNI 2019
Barry Spendlove komt voor het eerst deze workshop geven in 
België
Je geniet van korting bij inschrijving én betaling vóór 29 mei 2019
MEER INFO       
inschrijven
PROGRAMMA SHIATSU ACADEMIE
Februari 2019
April 2019
Mei 2019
Juni 2019
Uitgebreider overzicht vind je op de agenda van de website, daar kan je per maand het aanbod zien van al onze activiteiten. Vooraf inschrijven is noodzakelijk, dat doe je via het bijhorende inschrijvingsformulier op de website.
** De Shiatsu Academie is geregistreerd dienstverlener van de KMO-portefeuille. Zelfstandige ondernemers, gevestigd in Vlaanderen, kunnen gebruik maken van deze subsidie bij de Shiatsu opleidingen en nascholingen. Lees meer hierover 
http://www.shiatsu-academie.be/kmoportefeuille.html 
NIEUWSBRIEF - SHIATSU ACADEMIE
Februari 2019

vind de meest recente info op www.shiatsu-academie.be
Contacteer ons via mail info@shiatsu-academie.be

Je ontvangt deze nieuwsbrief door je contact met de Shiatsu Academie en/of met Dominique Respens
Stuur deze informatie gerust door naar mensen van wie je denkt dat zij interesse kunnen hebben
alvast bedankt

inschrijven voor de Nieuwsbrieven van de Shiatsu Academie - zo ontvang je deze in je mailbox


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Shiatsu Academie · Rodenburgplein · 25 · Marke 8510 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp